Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Bursa de Valori Bucureşti susţin comunitatea de antreprenori din România

 

 

 

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) și Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au semnat joi, 21 mai 2015, un protocol de colaborare, în baza căruia cele două entităţi vor colabora pentru susținerea comunității de antreprenori din România, pentru promovarea cât mai largă a utilizării soluțiilor oferite de piața de capital în vederea finanțării creşterii şi dezvoltării companiilor și a comunității de afaceri.

În baza acestui protocol, cele două instituții vor coopera pentru crearea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei naționale. Protocolul are ca scop susținerea antreprenorilor români prin facilitarea accesului la finanțare, pentru o dezvoltare echilibrată și echitabilă. Obiectivul pe termen lung al protocolului de colaborare este creşterea competitivității regionale, precum și coeziunea economică și socială.

Un prim proiect în parteneriat va fi organizarea, în principalele oraşe ale ţării, a unor evenimente dedicate companiilor membre ale Camerelor de Comerţ Judeţene şi mediului de afaceri local, cu scopul de a promova noul sistem alternativ de listare la BVB, AERO Market, care va ajuta întreprinzătorii mici şi mijlocii dornici să-şi dezvolte business-ul să atragă investiţii din piaţa de capital.

Începutul colaborării dintre Camera de Comerț și Industrie a României și Bursa de Valori București a fost marcat prin deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare de către Aurelian Gogulescu, Vicepreședinte la nivel de reprezentare al CCIR, care a sunat clopoțelul de deschidere.

“Protocolul cu BVB marchează o nouă etapă în strategia sistemului cameral de a contribui la dezvoltarea comunităţii de afaceri. Listarea companiilor pe bursă înseamnă mai multă transparenţă, creşterea gradului de capitalizare, creşterea vizibilităţii şi notorietăţii companiei pe plan naţional şi internaţional, precum şi accesul facil la alte surse de finanţare”, a declarat Aurelian Gogulescu, Vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR, preşedinte CCI Prahova.

“Cu toții trebuie să cooperăm pentru a face această țară și această economie mai competitive, să îmbunătățim situația sectorului financiar și în special piața de capital. Competitivitatea este unul dintre cuvintele cheie care pot schimba imaginea Europei Centrale și de Est. Obiectivul nostru este să îmbunătățim piața autohtonă și apoi să ne construim prezența pe scena internațională”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București.

Mircea Ursache, Vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a susţinut că „semnarea acordului de colaborare dintre Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Bursa de Valori marchează o nouă etapă în dezvoltarea pieţei româneşti şi depăşirea statutului de piaţă de frontieră. Încurajez toate companiile din structura Camerei de Comerţ să apeleze la instrumentele pieţei de capital”.

Camera de Comerț și Industrie a României are peste 12.000 de companii membre, iar cea mai mare pondere o au companiile din comerț și turism, industrie, și servicii, fiind luate în calcul datele furnizate Camerei de Comerț și Industrie a României.

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010.

Biroul Comunicare Publică
tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375 fax: 0213190156, e-mail: 
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.