23 Mai 2013 - SEMINAR "PARTENERI PENTRU DEZVOLTARE”

Sub genericul “Parteneri pentru Dezvoltare”, Cotidianul „Curierul Naţional”  şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România UGIR, în parteneriat cu UGIR – Filiala Prahova şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, au organizat în data de 23 mai 2013, o dezbatere pe tema apropiatei regionalizari a Romaniei. Aceasta dezbatere se inscrie intr-o serie de evenimente realizate de Curierul National, in parteneriat cu UGIR, in fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale Romaniei.

Dezbaterile cu temele Politica de Regionalizare, Strategia de Dezvoltare a Regiunii Sud – Muntenia, Parteneriatul Public-Privat, Impactul Politicilor Fiscale asupra Mediului de Afaceri au avut loc la Ploiesti, in Sala Europa de la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, intre orele 10:00 – 14:00 si s-au desfasurat pe parcursul a doua sesiuni.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta si interesul a peste 140 participanti -  parlamentari, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale şi instituţiilor deconcentrate din judeţele Prahova, Ialomita, Arges, Teleorman si Dâmboviţa si  reprezentanti ai comuniatii de afaceri din toate aceste judete si din Bucuresti.

In desfasurarea evenimentului moderat de Dl. Stefan Radeanu - Secretar General UGIR Romania si Director Editorial la Curierul National, s-au succedat mesajele si prezentarile unor distinse personalitati.

Dl. Costin Mihalache, Consilier de Stat, a prezentat mesajul Primului Ministru al Romanei adresat participantilor la acest eveniment;

Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova si gazda a evenimentului a accentuat in cuvantul de bun-venit, importanta dialogului si a parteneriatului in mediul economic, in perspectiva apropiatei regionalizari a Romaniei.

Dl. Adrian Moroianu-Geaman, Presedinte UGIR – Filiala Prahova a evidential rolul parteneriatului public-privat, ca solutie  in rezolvarea problemelor economico-sociale in societatea romaneasca .

Pornind de la tematica propusa pentru prima sesiune a dezbaterii, au fost prezentate, in continuare, cateva materiale extrem de apreciate prin caracterul novator al temelor abordate:

Presedintele CCI Prahova - Dl. Aurelian Gogulescu a sustinut o prezentare despre conceptul de regionalizare din perspectiva  camerala, cu focus asupra avantajelor reprezentarii camerale regionale si cu o proiectie a abordarii si derularii activitatii camerale, avand in vedere  perspectiva organizarii ca structura regionala;  Presedintele UGIR Prahova - Dl. Adrian Moroianu-Geaman a prezentat Proiectul Campusului Cultural si Sportiv “Ploiesti 2020”, un proiect ambitios si avangardist, care odata pus in opera  va intari pozitia si importanta orasului Ploiesti in context regional si national.

Caracterul interactiv al evenimentului, asa cum a fost imprimat de catre moderatorul sau, Dl. Stefan Radeanu, a fost sustinut de luarile de cuvant ale Dlui. Ion Eparu - Deputat, Dlui. Iulian Teodorescu - Viceprimar al Municipiului Ploiesti, Dlui. Paraschiv Ionescu - Presedintele Consiliului IMM-urilor Prahova, Dlui. Horia Tiseanu - Primarul Municipiului Campina, Dlui. Angelini Mauro Maria - Presedinte Confindustria Romania, Dlui. Matei Cris tian - Presedinte UGIR Dambovita, Dlui. Stefan Mirea - Vicepresedinte UGIR Prahova,  Dlui. Radu Godeanu - Vicepresedinte UGIR Romania,  Dlui. Cezar Sorin Zamfir - Viceprimar Slobozia. Toti vorbitorii si-au expus punctul de vedere asupra problematicii regionalizarii din perspectiva institutiei/organizatiei pe care o reprezinta, pornind de la realitatile actuale si fixandu-si ca obiectiv orizontul  dezvoltarii durabile.

In finalul primei sesiuni a dezbaterii, Dl. Ivan Lokere, CEO Alinso Group, dezvoltatorul Allianso Business Park si al Terminalului Intermodal Ploiesti a sustinut o prezentare a celui mai mare parc industrial si logistic din S-E Europei, Ploiesti West Park, localizat langa Ploiesti la Aricestii Rahtivani.

Pe parcursul celei de-a doua sesiuni, dedicate impactului politicilor fiscale asupra mediului de afaceri, au luat cuvantul Dna. Camelia Malama, Presedinte CECCAR Ialomita, Dl. Sebastian Danielescu, Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Dl. Marius Nicolae, Director al Directiei de Integrare Europeana a Consiliului Judetean Prahova, Dl. Raul Petrescu, Viceprimarul Municipiului Ploiesti, Dl. Cristian Nicolae Matei, Presedinte UGIR Dambovita. Din partea reprezentantilor comunitatii de afaceri, Dl. George State, Director General Camexip Campina, Dl. Mihai Rizescu, Administratorul firmei IATSA Campina, Dl. Stefan Mirea, Director Pex Ploiesti si Dl. Cristian Vintilescu, Administrator Mediurg, au evidentiat o perte din problemele cu care se confrunta:  lipsa de forta de munca calificata in anumite meserii, abuzurile fiscale din partea institutiilor care intreprind controale excesive,  dificultatile intampinate in accesarea si derularea proiectelor cu finantare europeana.

In incheierea evenimentului, Dl. Dan Manea - Director al cotidianului Curierul National, si-a exprimat incerederea ca aceasta dezbatere isi va indeplini misiunea asumata de catre organizatori, aceea de a duce mesajul continand problemele concrete ale comunitatii de afaceri dintr-o regiune, catre factorii de decizie din sfera politica, economica si sociala.

Evenimentul a beneficiat de vizibilitatea asigurata prin parteneriatele media cu televiziunea B1 TV si cu televiziunea Valea Prahovei – TV, care  transmis dezbaterea in direct.