GALA “ TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2011 “

28 octombrie 2011, Complexul « Sky Center » 

In seara zilei de 28 octombrie 2011, la Complexul « Sky Center » din Paulesti, comunitatea de afaceri a judetului Prahova si-a celebrat performerii – cele mai bune si mai serioase firme, in baza rezultatelor economice pe anul 2010, in cadrul Galei Topul Firmelor Prahovene.

Evenimentul, aflat la cea de-a 18-a editie si organizat de Camera de Comert si Industrie Prahova, a polarizat atentia si interesul  a importante personalitati din mediul diplomatic si economico-social al judetului Prahova si din tara - reprezentanti ai Corpului Diplomatic acrediatat la Bucuresti – ambasadori, consuli si consilieri economici (fiind reprezentate la nivel de ambasadori 15 tari - Republica Africa de Sud, Republica Albania, Republica Azerbaidjan, Bosnia-Hertegovina, Emiratele Arabe Unite, Federatia Rusa, Regatul Hasemit al Iordaniei, Irlanda, Republica Libaneza, Republica Macedonia, Republica Moldova, Statul Palestina, Republica Polona, Statul Qatar, Republica Ungara; la nivel de Consulat – Ucraina si la nivel de Consieri Economici 9 tari – Bosnia Hertegovina, Republica Bulgaria, Republica Ceha, Republica Elena, Republica Islamica Iran, Irlanda, Republica Islamica Pakistan, Federatia Rusa si Ucraina), Presedinti de Camere de Comert si Industrie teritoriale si bilaterale, reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, ai institutiilor deconcentrate, ai mediului financiar-bancar si – mai ales - oameni de afaceri -  reprezentanti ai firmelor clasate in topul performantei economice, care au demonstrat prin cifre faptul că acest judeţ este unul de referinţă în economia naţională.

Ceremonia festiva, desfasurata la Sky Center Paulesti, a constituit cadrul de exceptie in care au fost evidentiate si premiate firmele clasate in Topul Firmelor Prahovene 2011. Acest clasament -  intocmit in baza rezultatelor financiare ale anului 2010, un an cu dificultati economice pentru intreg mediul de afaceri, reuneste un numar record de firme prahovene laureate - 1861 companii grupate in 6 grupe principale de activitate, 190 domenii si 5 clase de marime. Dintre aceste firme, 956  se situeaza pe primele trei locuri .

Dovada a nivelului inalt de performanta la care se situeaza firmele prahovene este si faptul ca un numar tot mai mare dintre acestea se regasesc in Topul National organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, iar rezultatele evidentiate la nivel national le fac cinste nu numai lor, ci si comunitatii de afaceri pe care o reprezinta.

Alaturi de evidentierea firmelor in clasamentul de top, propriu-zis, a fost premiata performanta firmelor ce s-au clasat pe primele 3 locuri, timp de 10 ani consecutiv , cel mai valoros Trofeu al serii - Trofeul 10 ANI de Excelenta in Afaceri, care s-a acordat unui numar de 16 companii;  Trofeul de Excelenta 5 ANI, acordat firmelor care s-au clasat in top pe primele 3 locuri timp de 5 ani consecutiv, unui numar de 52 companii , Distinctia de Excelenta s-a acordat firmelor clasate 3 ani consecutiv pe primele 3 locuri unui numar de 90 firme. De asemenea,  a fost premiata si preocuparea in activitatea de protectie a proprietatii industriale, acordandu-se  Trofeul Creativitatii unui numar de 10 companii. Rezultatele meritorii concretizate in exportul de produse sau servicii, au fost recompensate prin acordarea « Tofeului Exportatorilor », unui numar de 57 firme – primele 10, in ceea ce priveste valoarea exportului, clasificate dupa marimea firmelor, pe cinci categorii. 

In premiera pentru Gala Topul Firmelor Prahovene, anul acesta au fost evidentiate si  premiate firmele care au realizat investitii intr-o perioada dificila, ca cea pe care inca o traversam. In cazul “Trofeului Investitorului” nu a fost vorba de un clasament, datele in baza caruia s-a decernat acest trofeu, fiind cele pe care firmele le-au pus la dispozitia C.C.I. Prahova, odata cu fisele pe care acestea le-au completat pe pe parcursul organizarii acestui top.

Doamnele implicate in afaceri, in calitate de actionar sau manager principal al firmelor prezente in Top pe primele cinci pozitii au fost premiate cu trofeul «Femeia de Afaceri», trofeu acordat unui numar de 27 de Doamne .

Emotia si satisfactia primirii acestor diplome, distinctii si trofee de catre firmele laureate, a fost cu atat mai mare, cu cat insemnele performantei au fost inmanate intr-un cadru cu adevarat de exceptie, care a reunit peste 450 de participanti – firme laureate si invitati – personalitati de marca, care  - de altfel – au si decernat aceste premii.

Pe parcursul desfasurarii Galei Topul Firmelor Prahovene 2011, momentele de decernare a diplomelor, distinctiilor si trofeelor s-au impletit cu un dineu de gala si cu  momente artististice de inalta tinuta.
Organizarea acestui eveniment de amploare a fost posibila datorita colaborarii excelente derulate intre C.C.I.Prahova si firmele care au acceptat sa fie sponsori si parteneri cu acest prilej : Parcul Industrial DIBO, Alexandrion Grup Romania, Apa Talea, Bergenbier, BRD Groupe Societe General, Cameron Romania, Carmistin, Conpet, Coral Impex, Crama Cramele Halewood, Devin, Domeniile Anastasia, Dalkia Termo Prahova, Domeniile Viticole Tohani, IPM – Partners Romania, Lemet, Oltina Impex Prod Com, Oztasar, Romtelecom Business Solutions, Star T & D, Timken Romania, Tymbark Maspex Romania, Yazaki Romania.

Partenerii mediaai evenimentului au fost  Kanal D, Televiziunea “Valea Prahovei”  si Prahova Business.