„Oscarul” comunitatii afacerilor prahovene

25 octombrie 2013, Complexul “Sky Center” Paulesti

In ambianta speciala a complexului Sky Center din Paulesti s-a desfasurat in seara zilei de 25 octombrie 2013 Gala „TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE” 2013, eveniment jubiliar organizat de Camera de Comert si Industrie Prahova, ajuns anul acesta la cea de-a XX-a editie.

Prin participarea numeroasa si la un inalt nivel, asigurata de cei peste 400 de participanti – reprezentanti ai firmelor laureate si distinsi invitati din tara si strainatate, prin programul variat si totodata bine echilibrat intre ceremonia de decernare a diplomelor si trofeelor si programul artistic, imbinat cu dineul, dar si cu momente surpriza, evenimentul a reprezentat si de aceasta data, un veritabil Oscar al comunitatii afacerilor prahovene.

Cu ocazia acestui eveniment special, comunitatea de afaceri a judetului Prahova a celebrat performerii prahoveni – cele mai bune firme, prin prisma rezultatelor financiare ale anului 2012, recompensand valoarea, perseverenta si excelenta in afaceri  cu numeroase categorii de diplome distinctii si trofee.

In cadrul galei Topului Firmelor Prahovene 2013 s-au evidentiat si s-au premiat cu diplome, primele 10 firme pentru fiecare domeniu si clasa de marime. De asemenea, au fost acordate o serie de distinctii si trofee  - unele devenite traditionale – alte, in premiera, astfel:

  • Distinctia de Onoare acordata firmelor clasate 5 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri in TOP
  • Distinctia de Merit pentru Export, acordata firmelor cu activitate de export produse si servicii
  • Trofeul «10 Ani de Excelenta in Afaceri », acordat firmelor clasate 10 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri in TOP
  • Trofeul «Femeia de Afaceri» acordat Doamnelor avand calitatea de proprietar/asociat sau manager general si reprezentand firmele clasate  in Top 10.
  • Trofeul „Responsabilitatea Sociala a Companiilor” acordat in premiera, firmelor care implementeaza cu succes conceptul de Responsabilitate Sociala a Companiilor pentru o dezvoltare durabila

Pentru a marca editia jubilara, a XX-a, a Galei Topului Firmelor Prahovene, CCI Prahova a decernat un Trofeu de Merit 20 ANI, partenerilor si colaboratorilor sai  - din mediul de afaceri,

din mediul diplomatic, din administratia judeteana si locala, dar si colegilor din sistemul cameral romanesc si din strainatate.  

Un moment special in desfasurarea Galei de Premiere, a fost acela in care, in cuprinsul alocutiunii rostite de Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu,  acesta a invitat pe scena, pentru a-i decerna trofeul jubiliar 20 ANI, pe Dl. Alexandru Badea, Directorul General al companiei Coral Impex, care s-a remarcat in timp, dar in mod special in cursul anului 2013, pentru o serie de trofee importante primite pentru activitatea performanta, in cadrul unor gale antreprenoriale internationale. Coral Impex, firma membra a CCI Prahova a castigat chiar in cursul acestui an importante premii la Montreux, in Elvetia, la Dubai, in Emiratele Arabe Unite, iar la inceputul lunii decembrie va primi un nou premiu la Viena, in Austria.

Evenimentul organizat de CCI Prahova a reunit nu numai elita comunitatii afacerilor prahovene, dar si numeroase personalitati  din mediul diplomatic, din mediul economico-social al judetului Prahova,  reprezentanti la varf ai administratiei loale si centrale. Astfel, numerosi reprezentanti ai Corpului Diplomatic acrediatat la Bucuresti – ambasadori, insarcinati cu afaceri si consilieri economici de la 23 de ambasade straine in Romania (Albania, Austria, Belarus, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Egipt, Federatia Rusa, Irak, Iran, Irlanda, Republica Lituania, Liban, Malaezia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Nigeria, Palestina, Polonia, Qatar, Serbia, Slovenia, Ungaria), au onorat cu placere aceasta invitatie

Oaspeti din strainatate ai evenimentului au fost delegatiile a trei camere de comert cu care CCI Prahova are acorduri de cooperare: CCI Kherson – Ucraina, CCI a Republicii Moldova, CCI Bosnia-Herzegovina.

Alte personalitati prezente la eveniment: parlamentari ai judetului Prahova, reprezentanti ai Ministerului Economiei si Ministerului Afacerilor Externe, Prefectul judetului Prahova si   Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, care au adresat un mesaj in cadrul momentului de deschidere al galei, Administratorul Public al judetului Prahova,  Viceprimarii Municipiului, Ploiesti, Primarul oraselor prahovene  Azuga si Busteni, conducatori ai institutiilor deconcentrate prahovene, presedinti de camere de comert si industrie judetene din Romania, reprezentantii unor importante institutii financiar-bancare.

Organizarea de inalt nivel a acestui eveniment de marca al comunitatii de afaceri a judetului Prahova a fost posibila cu contributia generoasa a sponsorilor si partenerilor Galei – Coral Impex – sponsor principal, Afiliu Trans, Alexandrion Grup Romania, Alinso Group, Apa Talea, Baupartner, Bergenbier,  Cameron Romania, Carmistin, Confind, Domeniile Viticole Tohani, Esperandza Com Impex, Lido Girbea, Modpack System,   Oztasar, Tymbark Maspex Romania, Yazaki Romania.

Alaturi de acestia, .partenerii media - The Money Channel, Televiziunea regionala “Valea Prahovei” si portalul de afaceri Prahova Business - au asigurat o excelenta promovare si vizibilitate evenimentului. De altfel, Gala Topul Firmelor Prahovene 2013 a fost transmisa integral, in direct de televiziunea „Valea Prahovei”, iar canalul The Money Channel a difuzat un reportaj al evenimentului in grupajul de stiri din prime-time, din 28 octombrie.

Tuturor acestor companii valoroase le multumim pentru ca ne-au fost alaturi cu sufletul, cu emotiile dar si cu o bine-venita sustinere materiala.

Unul din momentele-surpriza ale galei a fost realizat de catre firma Sprinten Infomar, editoare a Ziarului „Ploiestii” care i-a inmanat Presedintelui CCI Prahova, Dlui. Aurelian Gogulescu, o medalie omagiala, realizata pentru a marca 95 ani de la Marea Unire din 1918.

Sarbatoarea elitei comunitatii de afaceri a judetului Prahova, celebrata in Gala din 25 octombrie 2013 a reprezentat, si in acest an jubiliar, un eveniment-reper al vietii economice prahovene. La stralucirea acestuia au contribuit locatia speciala, pusa la dispozitie de compania Oztasar – sponsor al evenimentului, colaborator traditional al CCI Prahova – invitatii de marca, programul variat si bine echilibrat, suportul generos al sponsorilor si partenerilor, emotiile firmelor laureate, stradania si entuziasmul  organizatorilor. Evenimentul jubiliar, care a marcat 20 de editii ale Topului Firmelor Prahovene, ramane astfel, un moment de referinta pentru activitatea CCI Prahova privind evidentierea si sustinerea imaginii companiilor performante, care isi aduc o contributie semnificativa la dezvoltarea economiei locale si romanesti.