In seara zilei de 31 octombrie 2014, sala Grand Ballroom din cadrul complexului Sky Center  - Paulesti a devenit pentru cateva ore, marea si stralucitaorea scena a sarbatorii comunitatii afacerilor prahovene – Gala Topul Firmelor Prahovene, ajunsa la cea de-a XXI-a editie. De-a lungul timpului, importanta Galei a depasit cu mult granitele judetului Prahova, asa cum si succesul in afaceri al firmelor de top din judetul nostru, s-a impus de multe ori, la nivel national si chiar international. Anul acesta insa, participarea  - atat a firmelor cat si a personalitatilor invitate – a depasit numeric, dar si ca importanta bilantul editiilor precedente. 

Pentru a onora performanta notabila, obtinuta cu efort  de firmele prahovene pe parcursul anului 2013, pentru a incadra aceasta performanta  asa cum se cuvine, in tiparul valoros al unei prezente de exceptie, au onorat cu prezenta aceasta gala, membri ai Corpului Diplomatic acreditat in Romania, personalitati ale vietii politice romanesti, ale administratiei locale si centrale, ale mediului bancar. Dl. Titus Corlatean – Ministrul Afacerilor Externe, a fost personalitatea marcanta, prezenta in premiera, la nivel national, la un astfel de eveniment organizat de o camera de comert si industrie judeteana.

La Gala Topul Firmelor Prahovene 2014 au fost reprezentate la nivel inalt  - ministru, secretari de stat, directori -  Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei Ministerul Economiei, Departamentul pentru IMM-uri , Turism si Mediu de Afaceri. 

Si prezenta membrilor Corpului Diplomatic a fost una impresionanta - la editia din acest an a Galei Topul Firmelor Prahovene au participat 56 reprezentanti  - ambasadori, insarcinati cu afaceri si consilieri economici din 30 tari.

Europarlamentari si parlamentari ai judetului Prahova, dar si reprezentati la varf ai administratiei judetene si locale - Prefectul Judetului Prahova – Dna. Rodica Paraschiv, primari si viceprimari de localitati prahovene, s-au numarat printre invitatii Galei, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor deconcentrate .

Sistemul cameral romanesc, a fost reprezentat prin Presedintele Camerei de Comert si Industrie a  Romaniei, Dl. Mihai Daraban, iar – din partea organizatiilor omologe din strainanate, au fost prezenti Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova, Dl. Valeriu Lazar si Presedintele de Onoare al acestei camere – Dl. Gheorghe Cucu. CCI Prahova deruleaza de peste doua decenii un parteneriat activ, materializat in numeroase actiuni si evenimente comune, cu colegii de la Camera Nationala a Republicii Moldova.

Pentru ca in activitatea de zi cu zi, CCI Prahova se bazeaza pe o relatie excelenta si cu mediul bancar, reprezentantii catorva importante institutii financiar-bancare au fost prezente la evenimentul din 31 octombrie.

In aceasta ecuatie, a succesului in afaceri, pe care cele mai performante firme ele judetului Prahova au rezolvat-o cu succes la nivelul anului financiar 2013, se inscriu 4 289 firme care au indeplinit exigentele conditii de incadrare in Top. Dintre acestea, 1897 firme se situeaza in Top 10, dintre care 974 firme  se situeaza pe primele trei locuri, iar 440 pe prima pozitie.

In cadrul galei Topului Firmelor Prahovene 2014 s-au evidentiat si s-au premiat cu diplome, primele 10 firme pentru fiecare domeniu si clasa de marime. De asemenea, au fost acordate o serie de distinctii si trofee  devenite traditionale, astfel: Distinctia de Onoare acordata firmelor clasate 5 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri in Top; Distinctia de Merit pentru Export, acordata firmelor cu activitate de export produse si servicii; Trofeul «10 Ani de Excelenta in Afaceri », acordat firmelor clasate 10 ani, consecutiv, pe primele 3 locuri in Top; Trofeul «Femeia de Afaceri» acordat Doamnelor avand calitatea de proprietar/asociat sau manager general si reprezentand firmele clasate  pe primele 3 locuri; Trofeul „Responsabilitatea Sociala a Companiilor” acordat incepand cu anul precedent, firmelor care implementeaza cu succes conceptul de Responsabilitate Sociala a Companiilor pentru o dezvoltare durabila

Intre firmele care de-a lungul anilor au fost alaturi de CCI Prahova nu numai printr-o colaborare stransa, dar si printr-un parteneriat tradus in sprijin concret, in calitate de parteneri  sau sponsori, pentru a conferi Galei anuale a Topului Firmelor Prahovene amprenta de festivitate, si anul acesta, la cea de-a XXI-a editie, s-au alaturat nume cu rezonanta ale comunitatii de afaceri locale si romanesti : ALINSO GROUP - sponsor principal al evenimentului,ALEXANDRION GRUP Romania, CORAL IMPEX, AFILIU TRANS, APA TALEA, BERGENBIER, Grupul CARMISTIN, CONFIND, COFFEOL ROMANIA, DELICE INTERNATIONAL – Cofetariile Clarion, DOMENIILE VITICOLE TOHANI, ESPERANDZA COM IMPEX, LIDO GIRBEA, MODPACK SYSTEM, OLTINA IMPEX PROD COM, OZTASAR, PLATINUM DENT, Tymbark Maspex Romania, YAZAKI ROMANIA.

Partener media al evenimentului a fost si in acest an Televiziunea Regionala “Valea Prahovei”, membra a trustului media MIX MONTAN, alaturi de portalul de afaceri www.prahovabusiness.

Pe parcursul ceremoniei de decernare de diplome, distinctii si trofee, cativa invitati de  marca – Prefectul Judetului Prahova, Ambasadorul Macedoniei si cel al Qatarului – au dorit sa marcheze intr-o maniera speciala momentul festiv la care asistau, prin inmanarea Presedintelui CCI Prahova - Dl. Aurelian Gogulescu, plachete si diplome prin care recunosc si apreciaza contributia organizatiei camerale prahovene, a Presedintelui sau, la dezvoltarea unui mediu puternic de afaceri in judetul Prahova. 

 

Sarbatoarea elitei comunitatii de afaceri a judetului Prahova, celebrata in Gala din 31 octombrie 2014 a reprezentat si in acest an, un eveniment-reper al vietii economice prahovene. La amploarea si stralucirea acestuia – care cu certitudine -  au depasit editiile anterioare, au contribuit locatia speciala, invitatii de marca, programul artistic variat si bine echilibrat, suportul generos al sponsorilor si partenerilor, emotiile firmelor laureate, stradania si entuziasmul  organizatorilor.

Pentru succesul inregistrat in derularea afacerii, pentru tot efortul depus pentru a depasi problemele unui mediu economic dificil, toti laureatii Galei Topul Firmelor Prahovene 2014 merita cele mai calde felicitari si un suport real, din partea tuturor factorilor institutionali cu implicare in viata economico-sociala a judetului Prahova.