Participare la Receptia de Toamna a Economiei Austriece in Romania 5 septembrie 2017

Marti, 5 septembrie 2017,  Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a participat la Receptia de Toamna a Economiei Austriece in Romania.

Evenimentul a fost gazduit de Dl. Gerd Bommer, Consilier Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, bucurandu-se de participarea Dlui. Gabriel Gheorghe, Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat si a Dlui. Franz Weiler, Presedintele Consiliului Investitorilor Straini, precum si de prezenta celor mai importanti investitori austriaci din Romania.

Cu aceasta ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu a subliniat excelentele relatii de colaborare pe care Camera Nationala a Romaniei, precum si CCI Prahova, le-au intretinut de-a lungul timpului cu Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei la Bucuresti si cu sistemul cameral austriac, reiterand totodata importanta relatiilor de colaborare cu Austria pentru economia romaneasca.

Austria este al doilea cel mai mare investitor in Romania, in anul 2017 fiind inregistrate 7321 companii cu capital austriac. Totodata, valoarea schimburilor comerciale bilaterale in cursul anului trecut a depasit 3.7 miliarde de euro, Austria fiind al 2-lea cel mai important partener la import al Romaniei si ocupand locul 12 in topul tarilor partenere la export.