4 aprilie 2013 - Vizita in Judetul Prahova a E.S. Dl. PANDE LAZAREVSKI, Ambasadorul Republicii Macedonia in Romania

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat vizita din data de 4 aprilie 2013 in judetul Prahova a E.S. Dl. Pande LAZAREVSKI – Ambasadorul Republicii Macedonia in Romania.

Programul  a debutat cu o primire  la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consulatului Onorific al Republicii Macedonia, unde Excelenta Sa a avut o intrevedere cu Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al CCI Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania .

Dl. Presedinte Aurelian  Gogulescu a prezentat pe scurt actiunile recente organizate de CCI Prahova, precum si cadrul existent in prezent privind relatiile economice bilaterale romano-macedonene si in special produsele sau serviciile ce pot fi furnizate catre Macedonia de catre companiile prahovene.

E.S. Dl. Ambasador a prezentat la randul sau cateva dintre oportunitatile de colaborare bilaterala propuse de partea macedoneana. Astfel, Primaria orasului Stip din Macedonia si-a manifesat interesul de a semna un Acord de infratire cu Primaria Municipiului Ploiesti . De asemenea Universitatea din Stip si Camera Regionala Stip doresc incheierea unor acorduri de parteneriat cu Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, respectiv cu Camera de Comert si Industrie Prahova.

Dl. Presedinte Gogulescu a prezentat pe scurt organizarea sistemului cameral din Romania, insistand asupra faptului ca CCI judetene sunt organizatii autonome, care nu se subordoneaza din punct de vedere ierarhic, functional sau financiar CCI a Romaniei. CCI Prahova este la ora actuala una dintre cele mai puternice Camere de Comert din Romania, reprezentand o comunitate de afaceri importanta si avand relatii de colaborare excelente cu autoritatile si institutiile judetului Prahova.

Ambele parti si-au manifestat in cursul intalnirii dorinta de a coopera in vederea intensificarii relatiilor  bilaterale dintre Macedonia si Romania. Mai mult, Excelenta Sa a tinut sa evoce legaturile puternice si similitudinile culturale existente intre cele doua popoare, care il fac sa considere Romania o a doua casa .

In continuarea programului, Excelenta Sa Dl. Ambasador si Dl. Presedinte Gogulescu au avut o intalnire de lucru cu Dl. Mircea Cosma – Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Dl. Marius Sersea – Prefectul Judetului Prahova ,  Dna. Rodica Paraschiv - Subprefect si Dl. Raul Petrescu – Viceprimarul Municipiului Ploiesti, cu care au purtat discutii in vederea concretizarii unor oportunitati de colaborare pe linie institutionala.

In a doua parte a zilei , Excelenta Sa  alaturi de Dl. Presedinte Gogulescu au avut intalniri de lucru la Primaria Municipiului Campina  unde au fost primiti de Dl. Horia Tiseanu – Primarul Municipiului Campina si de Dl. Virgil Guran impreuna cu  echipa Primariei precum si de Dl. Mihai Grecu, Directorul de Export al SC NEPTUN Campina.

Programul profesional al vizitei inaltului oaspete macedonean in Prahova  s-a incheiat la Ploiesti, printr-o intalnire cu Dl. Pascu Mihai Coloja – Rectorul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.

Cu ocazia deplasarii in judetul Prahova, E.S. Dl. Ambasador a tinut sa viziteze doua dintre muzeele de referinta ale judetului – Muzeul Ceasului din Ploiesti si Muzeul Iulia Hasdeu din Campina.