7 - 8 mai 2013 - Vizita delegatiei din Italia condusa de Dl. Antonio BARILE, Presedintele Camerei de Comert Italo-Orientale din Bari

In cadrul excelentei relatii bilaterale de colaborare romano-italiene, cultivata si dezvoltata de  Camera de Comert si Industrie Prahova, in data de 7 mai 2013, CCI Prahova  a primit vizita unei delegatii de oameni de afaceri din Regiunea Puglia,  Italia, condusa de Dl. Antonio BARILE, Presedintele  Camerei  de Comert Italo Orientale din Bari, actiune organizata in cadrul Acordului de Colaborare semnat intre cele doua Camere in anul 2011.

Delegatia italiana a fost constituita din oficialii Camerei de Comert si reprezentantii a doua importante companii din domeniul constructiilor civile si industriale, infrastructura, drumuri si poduri, constructii spitale, restaurari cladiri, mobila si tablouri, astfel :

Antonio Barile,  Presedintele Camerei de Comert Italo-Orientala (CCIO), Marcello Stoduto, Delegat pentru Romania al Camerelor de Comert in exterior, Graziantonio Pallotta, Presedinte si CEO Grupul GEDI, Gianpiero Lorusso, Administrator Unic IMPRESEL Costruzioni Generali, Antonio Lomurno, Director Tehnic IMPRESEL Costruzioni Generali.

La intalnirea gazduita de Dl. Aurelian Gogulescu,  Presedintele CCI Prahova, au participat  Dl. Cornel Dinu, fost Ministru Consilier al Ambasadei Romaniei in Italia si Dna. Elena Dumitrache, reprezentanta Institutului pentru Comert Exterior al Italiei la Bucuresti.

Din partea comunitatii romanesti de afaceri au fost prezente firme din judetul Prahova si din Bucuresti cu activitate in domeniile constructiilor civile si industriale, lucrarilor de infrastructura, constructiilor metalice, controlului si expeditiei marfa, proiectarii in industria de petrol si gaze, forajului pentru apa si lucrari de infrastructura. Reprezentantii acestor firme si-au prezentat activitatea si domeniile de interes, adresand partenerilor italieni invitatii concrete la parteneriate, cu posibilitatea colaborarii in sectoare complementare ce pot dezvolta importante proiecte ulterioare.

Vizita delegatiei italiene reprezinta prima actiune de anvergura dupa semnarea Acordului dintre cele doua Camere si care cu siguranta marcheaza  un punct de plecare pentru dezvoltarea unor afaceri de succes intre companiile prahovene si cele italiene.

Dl. Presedinte Barile a apreciat in mod deosebit excelenta primire asigurata de CCI Prahova, execelnta organizare - prezenta numeroasa a companiilor prahovene si a subliniat ca menirea CCIO este aceea de a sprijini contactele companiilor italiene din toate sectoarele   cu firme din Romania dar si din zona de Est, dincolo de Balcani catre Orientul Mijlociu. Dl. Presedinte Barile a semnat cu aceasta ocazie, in cartea de onoare a CCI Prahova.

Intalnirea de la sediul CCI Prahova a fost urmata de o primire la sediul Consiliului Judetean Prahova, la Dl. Presedinte Mircea Cosma, care a facut o prezentare a proiectelor de infrastructura in curs si a licitatiilor pentru lucrari de constructii, unde firmele italiene pot participa .

In cursul zilei de 8 aprilie, vizita in judetul Prahova a delegatiei italiene a continuat cu o vizita de lucru la Campina,  la cateva obiective industriale si de constructii din zona.