3 mai 2013 - Vizita la Camera de Comert si industrie Prahova unei delegatii de afaceri din Canada, Provincia Alberta

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 3 mai 2013 vizita in judetul Prahova a unei delegatii de afaceri din cadrul Organizatiei Tinerilor Presedinti – YOUNG PRESIDENTS’ ORGANISATION din Canada, Provincia Alberta.

Din delegatia canadiana au facut parte presedintii unor importante companii din domeniul energiei, industriei de petrol si gaze, comunicatiilor, textilelor si altor domenii de interes general. Vizita in Romania, la Ploiesti a delegatiei canadiene a facut parte dintr-un turneu european in vederea testarii potentialului economic si identificarii unor oportunitati viabile de colaborare .

Delegatia canadiana a fost insotita de reprezentantii companiei Deloitte Romania.

Programul vizitei la Ploiesti a inclus, pe langa primirea la sediul CCI Prahova, vizite de lucru la o companie din domeniul utilajului petrolier si la un important parc industrial.  

La intalnirea de la sediul CCI Prahova au participat, alaturi de gazdele reprezentate de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova,  reprezentantii conducerii a doua importante companii prahovene. 

In prezentarea profilului economic al judetului Prahova, Dl. Presedinte Gogulescu a accentuat importanta cele trei sectoare-cheie ale economiei prahovene - industria de petrol si gaze (cca. 65% din PIB-ul judetului), fabricarea vinurilor si turism, faciliatile acordate investitorilor. La randul lor, reprezentantii celor doua companii romanesti prezente la intalnire si-au  prezentat pe scurt activitatea, oportunitatile de cooperare si proiectele viitoare de dezvoltare.           

Membrii delegatiei canadiene au apreciat in mod deosebit dezvoltarea impresionanta si potentialul zonei si si-au manifestat interesul in legatura cu domeniie in care judetul Prahova are nevoie de investitii. De asemenea, oaspetii canadieni au exprimat interes si reale aprecieri cu privire la activitatea celor doua reprezentante ale CCI Prahova, de la Shanghai, respectiv Moscova, considerandu-le un avantaj semnificativ, in contextul in care tot mai multe tari doresc sa stabileasca legaturi de afaceri cu cele doua mari puteri economice ale lumii.