10 iunie 2013 - Vizita E.S. Doamnei TASANAWADEE MIANCHAROEN , Ambasadorul Regatului Thailandei in Romania

In cadrul intensei si prolificei relatii de colaborare cu Ambasadele straine prezente in Romania, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in 10 iunie 2013 vizita in judetul Prahova a E.S. Doamnei TASANAWADEE MIANCHAROEN, Ambasadorul Regatului Thailandei in Romania.

Programul vizitei la Ploiesti a E.S. Doamna Ambasador a debutat cu o intalnire de lucru la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, unde Excelenta Sa a purtat discutii cu Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu, in vederea identificarii unor modalitati si oportunitati concrete de cooperare economica intre Thailanda si Judetul Prahova.

 In acest cadru, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a evidentiat intreaga deschidere a CCI Prahova de a sprijini orice actiune menita sa intensifice si sa dezvolte cooperarea economica bilaterala. La randul sau, Excelenta Sa Dna. Ambasador a apreciat in mod deosebit primirea si profesionalismul CCI Prahova, subliniind ca este pentru prima data cand viziteaza o Camera de Comert din afara Bucurestiului. In ceea ce priveste cooperarea economica si comerciala bilaterala, Excelenta Sa a aratat ca in trecut au existat colaborari romano-thailandeze, in special in domeniul energiei, componentelor IT, electricitatii, Dna. Ambasador si-a manifestat interesul cu privire la modalitatea de functionare a parcurilor industriale din judetul Prahova , de facilitatile si stimulentele oferite investitorilor , discutie care a fost reluata si aprofundata in cadrul intalnirii cu autoritatile judetului Prahova.

Din discutiile purtate au reiesit o serie de modalitati de cooperare intre Ambasada Thailandei si CCI Prahova, in vederea incurajarii cooperarii economice bilaterale: organizarea unui eveniment de promovare a bucatariei traditionale thailandeze la sediul CCI Prahova; organizarea in perioada urmatoare a unui forum de afaceri la sediul CCI Prahova, cu ocazia vizitei unei delegatii de afaceri thailandeze conduse de Ministrul Economiei din Thailanda; actiuni de promovare a cooperarii bilaterale, in special in sectoarele: agricultura, turism (hoteluri si centre SPA), energie si echipamente electrice si IT, fabricarea alimentelor (posibilitatea infiintarii unei fabrici de taitei din orez).

Vizita la Ploiesti a E.S. Dna. Ambasador insotita de Dl. Presedinte Gogulescu a continuat cu o intalnire de lucru cu reprezentantii autoritatilor judetului Prahova – Dl. Mircea Cosma – Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Dl. Marius Sersea – Prefectul Judetului Prahova si Dl. Iulian Teodorescu – Viceprimar al Municipiului Ploiesti, in vederea discutarii unor oportunitati de colaborare bilaterala interinstitutionala.

Programul s-a incheiat cu vizitarea unui important obiectiv industrial prahovean, cea mai mare fabrica de confectii de dama din Romania, locatie in care functioneaza si un renumit centrude agrement si organizare de evenimente din judetul Prahova. E.S. Dna. Ambasador a discutat cu conducerea companiei cu privire la dezvoltarea de colaborari cu Thailanda in domeniile textil, dar si in domeniul turismului si al activitatilor recreative.