Vizita delegatiei de afaceri din Pakistan, conduse de Dl. Faiq Jawed – Consul Onorific al Romaniei la Faisalabad – Provincia Punjab Ploiesti, 30 iulie 2013

In data de 30 iulie 2013, Camera de Comert si Industrie Prahova a primit vizita unei delegatii de afaceri din Provincia Punjab -Pakistan .Delegatia a fost condusa de Dl. Faiq Jawed – Consulul Onorific al Romaniei in Faisalabad. Domeniile de activitate si interes reprezentate de membrii delegatiei pakistaneze au fost : agricultura, energie (hidro si solara), textile si IT .

La eveniment au participat Dl. Ion Albita – Consilier in cadrul Directiei Agricole Prahova si reprezentantii a trei companii prahovene cu urmatoarele domenii de activitate si interes: activitati de inginerie, proiectare si consultanta tehnica ,distributie produse alimentare si nealimentare, energie solara si confectii din piele

Din partea CCI Prahova au participat Dl. Aurelian Gogulescu – Presedinte, Dna. Andra Apostu – Consilier DRII si Dl. Dragos Petre – Trainee.

Evenimentul reprezinta practic o continuare a colaborarii dintre comunitatile de afaceri pakistaneza si prahoveana, inceputa cu ocazia vizitei Dlui. Presedinte Aurelian Gogulescu in Pakistan in anul 2011 - la invitatia si alaturi de  Dl. Titus Corlatean  - Presedintele Comisiei de Politica Externa a  Senatului Romaniei de la acea vreme- si continuata prin organizarea de catre CCI Prahova a unor vizite si intalniri de lucru  a numeroase delegatii pakistaneze in judetul Prahova, dintre care patru ale Consiliului de Afaceri Pakistan – Romania.

Dl  Faiq Jawed a precizat ca scopul vizitei sale in Roamnia este acela de a identifica principalele oportunitati de colaborare economica si comerciala bilaterala, urmand ca in viitorul apropiat sa organizeze, in calitate de Consul Onorific, o misiune economica in judetul Prahova cu participarea reprezentantilor a 15-20 de companii pakistaneze din domenii precum: textile, IT, energie, pielarie, sectorul bancar .

Dl. Jawed a mentionat principalele sectoare in care exista oportunitati reale de colaborare intre mediile de afaceri din Romania si Pakistan, anume : agricultura, textile si energie (transfer de tehnologie si know-how), Pakistanul confruntandu-se la momentul actual cu o adevarata criza energetica.

Reprezentantul Directiei Agricole Prahova a prezentat in detaliu structura suprafetei agricole din judetul Prahova , principalele produse agricole si a raspuns intrebarilor membrilor delegatiei pakistaneze, care s-au aratat interesati de posibilitatea  achizitionarii unor suprafete agricole extinse pentru a cultiva plante furajere , in vederea exportului in Pakistan si pe piata Orientului Mijlociu.

Firmele romane participante  au discutat cu membrii companiilor pakistaneze diferite oportunitati de colaborare, dintre care mentionam: importul de piele finisata din Pakistan, oferirea de servicii de consultanta si proiectare pentru proiecte energetice si industriale in Pakistan, importul de bumbac din Pakistan .

In continuare, membrii delegatiei pakistaneze au asistat la o scurta prezentare a profilului economic al judetului Prahova , intalnirea incheindu-se cu ceremonia de semnare in Cartea de Onoare a CCI Prahova.