Vizita in judetul Prahova a delegatiei condusa de Dl. Ji Bingxuan, Vicepresedinte al Adunarii Nationale a Republicii Populare Chineze - 22 septembrie 2013

In baza relatiei traditionale, deosebite promovata si derulata de Camera de Comert si Industrie Prahova cu parteneri chinezi, in data de 22 septembrie 2013, la invitatia Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova a insotit o importanta delegatie din China condusa de Dl. Ji Bingxuan, Vicepresedinte al Adunarii Nationale a R.P.Chineze,  care a efectuat o vizita in judetul Prahova. Reprezentarea in cadrul acestei delegatii a fost la un nivel deosebit de inalt,  corespunzator Presedintelui Camerei Deputatilor.

Din partea Ambasadei a participat  E.S. Dna.Huo Yuzhen, Ambasador si Dl. Li Ming, Consilier, care au insotit delegatia oficiala chineza din care au facut parte Dl. Huang Xianzhong -  membru al Comitetului Permanent al ANPRC, Vicepreşedinte al Comisiei pentru Protejarea Mediului şi Resurselor Naturale. Vicepreşedinte al Grupului de Prietenie cu România de pe lângă ANPRC, Dl. Zhang Jian - membru al Comitetului Permanent al ANPRC, Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie, Stiinţă, Cultură şi Sănătate a ANPRC, Dl. Zhang Shaoqin -  membru al Comitetului permanent al ANPRC, Secretar General Adjunct al ANPRC, impreuna cu alti 12 consilieri si experti.

Programul in judetul Prahova al inaltei delegatii chineze a cuprins intalniri si vizite tematice in domeniul industriei vin-vinificatie.

Pe parcursul intalnirilor, Dl. Presedinte Gogulescu a prezentat oaspetilor chinezi elemente reprezentative ale profilului economic al judetului Prahova, impreuna cu informatii punctuale legate de specificul sectorului vini-vinicol, evocand, totodata, momentele cele mai importante care au marcat relatiile traditionale dezvoltate de CCI Prahova pe relatia China, pe parcursul a mai bine de 20 de ani.

Obiectivele vizitate – doua unitati de prelucrare vini-viticola reprezentative pentru acest sector, nu numai la nivelul judetului Prahova, dar si la nivel national, au prezentat un real interes pentru oaspetii chinezi, cu atat mai mult cu cat in ultimul timp s-a observat o crestere a interesului pietei chineze pentru consumul de vin si implicit un interes crescand al operatorior romani din domeniu, pentru a exporta vin  in China.

Pe parcursul vizitei, s-au alaturat delegatiei chineze, insotita de Presedintele Aurelian Gogulescu, Dl. Augustin Iosifescu, Consilier Economic in cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing si Primarul localitatii Gura Vadului, Dl. Dan Alexandru .

Inaltii oaspeti chinezi au fost deosebit de incantati de primirea calduroasa, de organizarea profesionala a acestei vizite, de informatiile primite si au promis sa revina intr-o noua vizita in judetul Prahova, pentru o mai buna cunoastere a oportunitatilor de investitii oferite de parcurile industriale precum si potentialul turistic de pe Valea Prahovei.