Semnarea Acordului de Infratire Azuga - Ychun cu prilejul vizitei in Romania a delegatiei Orasului Yichun – China - 1 octombrie 2013

In perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2013, o delegatie a Municipalitatii Orasului Yichun, din Provincia Heilongjiang, China, s-a aflat in vizita in Romania, in cadrul unui turneu mai amplu care a mai  cuprins  Belarus si Federatia Rusa. Scopul vizitei in Romania  a fost semnarea Acordului de Infratire intre Orasul Azuga si Orasul Yichun.

Premisele relatiei dintre cele doua localitati au fost contactele realizate cu ocazia vizitelor in China organizate de CCI Prahova cu prilejul participarii la Targul International Harbin, in iunie 2012 si iunie 2013.

Ceremonia de semnare a Acordului de Infratire dintre cele doua orase a fost organizata si gazduita de catre CCI Prahova, la Sala “ Europa” de la  sediul acesteia, in dimineata zilei de 1 octombrie 2013. La acest moment important pentru relatia bilaterala dintre Judetul Prahova si Provincia Heilogjiang au participat membrii delegatiei chineze  -  Dna. Gao Huan, Primar Yichun, Dl. Wang Zhonghua, Director Dpt. Afaceri Externe Primaria Yichun si Dl Zhang Kui, reprezentantul Ambasadei R.P. Chineze in Romania, Dl. Li Ming, Consilier Economic, Prefectul Judetului Prahova - Dl. Gabriel Sersea, Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova - Dl. Sebastian Danielescu, reprezentantii Orasului Azuga – Dl. Constantin Samson, Primar, Dl. Dan Obancia, Viceprimar si 12 consilieri locali din Azuga.

Amfitrionul evenimentului a fost Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova.

Momentele care au compus aceasta ceremonie au fost intonarea imnurilor de stat ale Chinei si Romaniei, mesajele gazdei, ale oficialilor prezenti din partea administratiei judetului Prahova, a reprezentantului Ambasadei Chinei si a celor doi primari, urmate de semnarea Acordului de infratire. Un moment special a fost inmanarea de catre Primarul Orasului Azuga a diplomelor de desemnare a catorva personalitati ca Cetatean de Onoare a Orasului Azuga. Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a fost desemnat Cetatean de Onoare al Orasului Azuga.

Programul in Romania al delegatiei Chineze din Yichun a mai cuprins o vizita pe Valea Prahovei, la Azuga si Sinaia, o vizita la sediul Prefecturii Judetului Prahova, precum si o vizita la Bucuresti, la sediul Ambasadei R.P. Chineze si la sediul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti.

Infratirea Oraselor Azuga si Yichun constituie un important moment in cadrul relatiei bilaterale intre Judetul Prahova si Provincia infratita Heilongjiang, deschizand noi tronsoane de colaborare pe multiple planuri intre cele doua orase, intre cele doua comunitati.