PARTICIPAREA SI ORGANIZAREA PROGRAMULUI PROFESIONAL AL VIZITEI IN ROMANIA A DOMNULUI NIKOLA GRUEVSKI, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MACEDONIA

Cu ocazia vizitei in Romania a dlui. Nikola Gruevski, Prim-Nistrul Republicii Macedonia, dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al CCI Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania, a participat si a organizat in colaborare cu Ambasada Republicii Macedonia la Bucuresti, programul profesional al inaltului oaspete macedonean, care a efectuat o vizita in Romania, cu ocazia Forumului Economic si Comercial China – Europa Centrala si de Est.

Programul profesional s-a desfasurat la sediul Ambasadei R. Macedonia la Bucuresti si a constat intr-o intalnire cu comunitatea macedonenilor din Romania, urmata de intalnirile propriu-zise cu firme din Romania interesate in dezvoltarea de investitii in Republica Macedonia. De altfel, pe parcursul intalnirilor, oficialii macedoneni au asigurat interlocutorii de interesul major al Macedoniei in atragerea de investitii, facilitatile fiscale oferite de catre statul macedonean si conditiile create in vederea stimularii si dezvoltarii investitiilor straine.

Partenerii romani prezenti la intalnire - Dacia Renault, Prospectiuni S.A., Impregilo Romania, Uniunea Generala a Indistriasilor din Romania - UGIR, Yazaki, Blueair, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania - ANAT au discutat cu privire la oportunitatile de colaborare romano-macedoneana, in domenii de interes precum: industria de automobile, exploatari ale resurselor naturale, transportul aerian, constructii, investitii,  turism.

Acest program maraton pe parcursul unei singure zile, concentrat pe discutii punctuale si concrete, la nivel de Prim Ministru,  poate fi considerat ca una dintre multele realizari ale CCI Prahova, de data aceasta si prin intermediul Consulatului Macedoniei in Romania, ambele reprezentate de Dl. Aurelian Gogulescu, oferind servicii de calitate si asistenta companiilor romanesti, nu numai din judetul Prahova ci din intreaga tara.