VIZITA IN JUDETUL PRAHOVA A PATRU INALTI DIPLOMATI ARABI ACREDITATI IN ROMANIA - 16 ianuarie 2014

Demarand in forta activitatea de relatii externe si cooperare internationala inca de la debutul anului, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 16 ianuarie 2014 un eveniment special, o premiera prin formula sa organizatorica - vizita in judetul Prahova a patru inalti diplomati arabi: E.S. Dna. Laila Ahmed BAHAAELDIN, Ambasadoarea Republicii Arabe Egipt in Romania, E.S. Dna. Faouz EL ACHCHABI, Ambasadoarea Regatului Maroc in Romania, E.S. Dna. Boutheina LABIDI, Ambasadoarea Republicii Tunisia in Romania si Dl. Ghassan Abdel KHALEK, Insarcinat cu afaceri a.i, Ambasada Republicii Liban in Romania.

Acest eveniment organizat la invitatia Camerei de Comert si Industrie Prahova, a reprezentat un excelent prilej de a le prezenta inaltilor oaspeti caracteristicile mediului de afaceri si insititutional din judetul nostru, de a facilita identificarea celor mai bune oportunitati de colaborare si stimulare a cooperarii in diverse domenii si - nu in ultimul rand -  de a discuta cu privire la posibilitatea extinderii activitatii firmelor prahovene catre terte piete care in conditiile actuale pot reprezenta reale solutii de redirectionare a strategiei lor de dezvoltare.

Programul zilei a cuprins intalniri de lucru la sediile CCI Prahova si Prefecturii Judetului Prahova, urmate de vizitarea unei importante fabricii de confectii textile din judetul nostru, in vederea dezvoltarii unei colaborari in acest sector.

Din discutiile purtate cu prilejul acestei vizite, din declaratiile  Presedintelui CCI Prahova si ale autoritatilor administratiei publice – pe de o parte, dar si ale inaltilor diplomati pe de alta parte, au reiesit necesitatea unei mai bune cunoasteri reciproce, in vederea dezvoltarii la un nivel superior a relatiilor economico-comerciale existente, Presedintele CCI Prahova insistand in mod special pe atragerea in judetul Prahova de investitori din cele patru tari. Totodata, pe langa aprecierea fata de activitatea CCI Prahova, cei patru oaspeti au enuntat initiativa incheierii unor acorduri de infratire intre orase din judetul Prahova si orase similare ca profil din cele patru tari. De altfel, ca o confirmare a intentiilor de dezvoltare a cooperarii bilaterale in plan economic, E.S. Dna. Faouz El Achchabi – Ambasadoarea Marocului in Romania a anuntat vizita unei delegatii de afaceri din Maroc in cursul lunii februarie, ocazie cu care ar putea fi organizata o vizita de lucru la sediul CCI Prahova. La randul sau, Dl. Ghassan Abdel Khalek, Insarcinat cu afaceri a.i al Ambasadei Republicii Liban in Romania a solicitat sprijinul pentru o intalnire ulterioara cu conducerea Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti, in scopul  identificarii de solutii pentru acordarea de burse studentilor libanezi care doresc sa studieze si sa se perfectioneze  in domeniul industriei petroliere.