Un nou inalt oaspete la Ploiesti, la invitatia CCI Prahova E.S. Dna. Manimekalai Murugesan, Ambasadorul Indiei in Romania

La invitatia Camerei de Comert si Industrie Prahova, E.S. Dna. Manimekalai MURUGESAN, Ambasadorul Indiei in Romania, a efectuat miercuri, 22 ianuarie 2014 o vizita in judetul Prahova. Aceasta vizita a avut loc la numai cateva zile dupa o alta importanta vizita la Ploiesti avandu-i ca oaspeti pe 4 inalti diplomati arabi.

Programul vizitei Ambasadoarei Indiei a debutat cu o primire la sediul CCI Prahova , a continuat cu o intalnire de lucru cu autoritatile judetului – la sediul Prefecturii Prahova si s-a incheiat cu vizita la o companie prahoveana reprezentantiva pentru domeniul constructiei de utilaj petrolier .

Discutiile purtate la sediul CCI Prahova, de catre Dna. Ambasador si Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, au fost deosebit de focusate pe importantul potential de cooperare economico-comerciala dintre India si Romania - E.S.prezentand cateva date relevante legate de economia indiana si de relatia economico bilaterala, iar Dl. Presedinte Gogulescu punctand o serie de actiuni concrete comune ce urmeaza a fi derulate in vederea incurajarii si  sprijinirii acestei colaborari. Dintre acestea, se au in vedere organizarea participarii firmelor prahovene la un forum economic de anvergura care va avea loc la New Delhi  in perioada 28-29 martie 2014, posibilitatea primirii la sediul CCI Prahova a unei delegatii de afaceri din India, ce va vizita Romania in aprilie 2014, centralizarea si transmiterea de catre CCI Prahova a unor propuneri din partea firmelor prahovene interesate de colaborarea cu India, incurajarea participarii firmelor prahovene la targuri si expozitii organizate in India, cu stand propriu sau cu delegatii de vizitatori specializati, sprijinirea colaborarii dintre UPG Ploiesti si institutii de invatamant similare din India.

In continuarea vizitei, a avut loc intalnirea de lucru a E.S Dna. Ambasador, la sediul Prefecturii Prahova cu reprezentantii autoritatilor judetului - Dl. Marius Sersea – Prefect,  Dl. Mircea Cosma – Presedintele Consiliului Judetean si Dl. Iulian Teodorescu, Viceprimarul Municipiului Ploiesti.

In cadrul discutiilor purtate, autoritatile locale au prezentat oportunitatile de investitii in parcurile industriale ale judetului precum si sectoarele de interes comun : industria de petrol si gaze, IT, energie regenerabila (solara, eoliana, biomasa si hidro), cercetare si invatamant, industria farmaceutica, industria chimica, otel, ingrasaminte chimice, confectii si articole din piele,  turism, cultura. In acest context, E.S. Doamna Ambasador a adresat conducerii adiministratiei  prahovene invitatia de participare la doua importante evenimente economice din India, unde ar putea  fi promovate oportunitatile de investii in judetul Prahova - Forumul de Afaceri de la New Delhi, din martie a.c. si Comisia Mixta de la sfarsitul anului.

Ultimul reper pe agenda de intalniri de la Ploiesti a fost vizita E.S. Dnei. Ambasador, insotita de reprezentantii CCI Prahova la o importanta companie prahoveana, organizata sub forma unui grup de firme si care este interesata de initierea de colaborari cu parteneri indieni, cu atat mai mult cu cat India era, nu demult, o buna piata de desfacere pentru utilajele petroliere romanesti. Un alt element de interes pentru E.S. Dna. Ambasador au reprezentat informatiile privind activitatile de training in care compania prahoveana pregateste anual in domeniul utilajului petrolier circa 400 de cursanti din intreaga lume.

Discutiile purtate pe parcursul acestei vizite de E.S. Dna. Ambasador, cu interlocutorii prahoveni din cadrul CCI Prahova, din administratia publica si din mediul de afaceri au reprezentat un prilej pentru o cunoastere mai amanuntita a oportunitatilor concrete de colaborare economico-comerciala pe care le pot dezvolta cele doua parti – romana si indiana, mai ales ca ambele tari sunt recunoascute ca avand economii emergente, deci cu un potential foarte mare de dezvoltare, prin atragerea de investii straine.