FOCUS ECONOMIA PRAHOVEANA - 05 Aprilie 2014

Sambata, 5 aprilie 2014, incepand cu orele 10:30, un nou proiect media, cu specific economic si-a facut aparitia pe piata de profil, in atentia publicului de business, dar si a publicului larg, atent la evolutiile din mediul de afaceri prahovean.

Camera de Comst si Industrie Prahova, in colaborare cu Televiziunea Valea Prahovei (VP-TV) au lansat prima editie a emisiunii economice FOCUS ECONOMIA PRAHOVEANA.

Formatul acestei emisiuni, realizata si difuzata in direct din sala Europa de la sediul CCI Prahova, cu o frecventa lunara, este acela al unei dezbateri in cadrul careia, vor fi abordate, pe rand, domenii reprezentative din cadrul economiei judetului Prahova.

In mod firesc, prima tema a seriei de emisiuni economice a fost sectorul petrolier - sector emblematic pentru economia judetului nostru si care a reprezentat, practic, de-a lungul ultimului secol si jumatate, motorul dezvoltarii in Prahova.

Au participat la discutiile din platou, reprezentanti ai mediului de afaceri din sectorul petrolier, ai Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, reputati specialisti in domeniul oil&gas, reprezentanti ai institutiilor cu implicare in acest sector, exponenti mass-media .

Pe parcursul celor 3 ore de emisie, care – pana la final s-au dovedit insuficiente pentru multitudinea aspectelor abordate – cei 16 invitati au parcurs o problematica pe cat de intinsa, pe atat de interesanta si incitatanta la nivelul dezbaterilor – o radiografie a peisajului economic prahovean actual, cu focus pe domeniul petrolier si cele mai importate subdomenii ale acestuia (Presedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu) ♦ un periplu in timp, prin domeniul petrolier, de la primele expoatari, pana in prezent (Dl. Prof. Ioan Stefanescu – Istoric specializat in industria de petrol si gaze din Romania, Dl. Marius Stoicescu, Dr. in economie, autor lucrari de specialitate, Dl. Traian Stefan Mocuta – Dr. Ing. in geologie, cadru didactic asociat al UPG Ploiesti, fost director al Institutului de Cercetari si Proiectare Tehnologicadin  Campina) ♦ noile resurse de energie vs. resursele traditionale din combustibili fosili (Dl. Ilie Smocota – Specialist in forarea sondelor pe uscat si in mare, Dl. Catalin Csaszar - Expert Energie la Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile – Prahova) ♦ provocarile problematicii protectiei mediului vis-à-vis de sectorul oil&gas (Dna. Cornelia Mateescu, Sef Dpt. Monitorizare la Agentia Judeteana pentru protectia Mediului) ♦ invatamantul tehnic de profil – traditie si perspective (Dl. Liviu Dumitrascu, Prof. Univ. Dr. Ing. - Departamentul Tehnologia Informaţiei, Matematică şi Fizică din cadrul Universităţii Petrol - Gaze din Ploieşti, Dl. Lazar Avram,  Prof. Univ. Dr. Ing. UPG Ploiesti) ♦ problemele specifice industriei oil&gas in conjunctura economica actuala (Dl. Ion Antonio Tache, Director General IPM Partners si IAT Global,  Dl. Bogdan Zamfirescu - Manager S.C. JCR Christoff , Dl. Gheorghe Rosca - Manager S.C.Trigon Service, Dl. Cristian Georgescu - Director General Swiso Group si realizator VP-TV, Dl. Corneliu Chitaniuc, fost director S.C. Atlas Gip, specialist in activitati de extractie, Dl. Radu Zamfirache, Cercetator in tehnologia prelucrarii petrolului, Dl. Daniel Lazar, Ziarist, realizator VP-TV).

Dezbaterile din platou au fost moderate de Dna. Alexandra Petre, Director Promovare, comunicare, PR – CCI Prahova si de Dl. Daniel Dimache, Director Programe si realizator VP-TV.

Urmatoarele sectoare economice supuse dezbaterii in cadrul emisiunii FOCUS ECONOMIA PRAHOVEANA, vor fi constructiile, serviciile, agricultura si industria alimentara, turismul, sectorul bancar si altele.

Viitoarea editie, dedicata sectorului constructiilor, va fi difuzata sambata, 17 mai 2014, incepand cu orele 10:30 si va oferi celor interesati  - reprezentanti ai firmelor de profil, ai institutiilor cu atributii de reglementare, sau control in acest domeniu, dar si reprezentanti ai asociatiilor si patronatelor de profil, posibilitatea sa participe la un dialog direct, deschis, pe probleme de interes - de ordin legislativ, privind investitiile, promovarea firmelor de profil, tendintele pietei materialelor de constructii, ale sectorului imobiliar, etc.

Pentru informatii suplimentare privind participarea in cadrul acestei emisiuni, va invitam sa va adresati Directiei Promovare, Comunicare, PR, din cadrul CCI Prahova, persoana de contact, Dna. Alexandra Petre, tel: 0741 231250, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.