Misiune Economica in Iordania, 11 – 13 mai 2014

La invitatia Camerei de Comert din Zarqa si cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Amman, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in perioada 11 – 13 mai 2014 o misiune economica in Iordania.

Pornind de la importanta deosebita pe care domeniul petrolier o are in peisajul economiei prahovene, coroborat cu excelentele oportunitati oferite de Iordania si tarile din zona Golfului Persic antreprenorilor romani in acest domeniu, delegatia economica prahoveana, condusa de Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a fost formata din mai multe firme din domeniul petrolier.

Agenda delegatiei a cuprins intalniri la sediul Camerei de Comert din Zarqa unde delegatia romana  a fost insotita de oficialii Ambasadei Romaniei la Amman - E.S. Dl. Bogdan Filip, Ambasadorul Romaniei in Iordania si Dl. Flavius Apostolescu, Consilier Economic. Cu acest prilej, a avut loc si semnarea Acordului de Colaborare intre Camera de Comert Zarqa si Camera de Comert si Industrie Prahova, de catre cei doi presedinti – Dl. Hussein Shraim, respectiv Dl. Aurelian Gogulescu. Acest document consfinteste interesul bilateral pentru intensificarea schimburilor comerciale, organizarea de actiuni comune si atragerea de investitii.

De asemenea, la Zarqa, delegatia prahoveana a vizitat cateva firme localizate in zona libera FREE ZONES COMPANY.

Cu ocazia intalnirii organizate la sediul Camerei de Comert Amman, la care au participat Dl. Senator NAEL RAJA AL-KABARITI, Presedintele Camerei de Comert a Iordaniei si Dl. ISSA H. MURAD - Presedintele Camerei de Comert Amman, membrii delegatiei prahovene au participat la un forum de afaceri.

Intrucat Iordania a reprezentat intotdeauna si reprezinta poarta de intrare pentru afaceri in Irak, un moment si o oportunitate deosebita pentru delegatia prahoveana, in vederea dezvoltarii de afaceri pe piata irakiana l-a constituit intalnirea de la sediul IRAQI BUSINESS COUNCIL (IBC) – Consiliul de Afaceri Irakian din Iordania, in cadrul careia a fost semnat Acordul de Colaborare dintre CCI Prahova si IBC.

De altfel, gazdele, reprezentate de  Dl. Presedinte Alsadi au mentionat cu acest prilej oportunitatile uriase privind investitiile in Irak in domenii precum constructiile, imobiliarele, industria de petrol si gaze, investitii in care Romania se poate implica, dupa o absenta notabila de cca. 10 ani pe aceasta piata.

Tot la Amman, membrii delegatiei prahovene au vizitat mai multe firme, iar discutiile purtate cu acest prilej pot constitui oportunitati pentru viitoare colaborari.

Ca o concluzie a vizitelor efectuate si a discutiilor purtate cu prilejul acestei misiuni economice complexe, reiese interesul real, concret pe care partenerii iordanieni si irakieni il manifesta cu privire la colaborarea cu firmele romanesti, in general si prahovene, in special, urmare a unei excelente traditii si experiente din trecutul nu foarte indepartat.  Aceasta traditie intrerupta in mare parte, poate fi reluata la momentul actual, mai ales ca firmele romanesti, prin expertiza lor excelenta, se bucura de apreciere si incredere in randul colaboratorilor externi.