Mediul de afaceri in contextul european 2014 - 2020 Seminar realizat in colaborare cu firma Deloitte Romania - 17 iunie 2014

Seminarul de instruire – organizat de Camera de Comert si Industrie Prahova si susţinut de experţii companiei Deloitte, in 17 iunie 2014, la sala „Europa” de la sediul CCI Prahova, este al doilea dintr-un duplex de evenimente desfasurate sub genericul “Lectiile ultimilor ani de criza in Romania”.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii in cinci domenii: audit, servicii fiscale, consultanta, servicii de evaluare a riscului si consultanta financiara, avand o echipa de peste 400 de profesionisti romani si straini. La nivel mondial, Deloitte" este brand-ul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii de consultanta clientilor. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), o companie britanica.

Tematica abordata in cadrul seminarului a fost prezentata in cadrul a 4 module:   Cadrul legal privind Concurenta (lector: Dna.Florentina Munteanu) ♦ Inspectiile inopinate si programele de conformare cu dreptul concurentei (Lector: Dna.Florentina Munteanu)♦ IMM-urile in noul context de programare financiara comunitara 2014 – 2020 (Lector: Dl. Mircea Cotoros) ♦ Scheme de ajutor de stat pentru dezvoltarea regionala si sprijinirea investitiilor (Lectori: Dl.Valentin Stanescu, Dl. Mircea Cernea si Dl. Madalin Spiridon.

Prezentarile expertilor companiei Deloitte au alternat cu sesiuni de intrebari si raspunsuri, sub forma unei dezbateri pe subiectele specifice temelor abordate, dupa cum urmeaza: tendinţe actuale in practica autorităţii de concurenţa; principalele tipuri de încălcări ale legislaţiei concurentei: înţelegeri anticoncurenţiale & abuzul de poziţie dominantă; concurenta in domeniul ajutorului de stat; reacţii la prezenta inspectorilor de concurenta, comportamentul in timpul inspecţiei, documente ce pot fi solicitate, documente confidenţiale; implementarea unui program de conformare; beneficiile implementării unui program de conformare cu dreptul concurentei; erori frecvente in cadrul cererilor de finantare POS CCE 3.3.2: sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic  şi a altor soluţii on-line pentru afaceri; caracteristici ale schemei de ajutor de stat (restricţiile privind industria, companiile si proiectele eligibile); rezultatele concrete ale aplicării schemelor de ajutor de stat; plata ajutorului de stat.

La eveniment au participat 30 persoane, de la 23 firme. Data fiind tematica abordata, intre participanti s-au numarat si 7 membrii CECCAR – Sucursala Prahova. Alaturi de reprezentantii mediului de afaceri, la primele doua module ale evenimentului au asistat si 5 elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Mass-media locala a fost prezenta la eveniment prin Ziarul „Prahova” si Televiziunea Valea Prahovei TV.

In finalul actiunii, reprezentantii firmelor au primit din partea organizatorilor diplome de participare si au completat un formular de evaluare al evenimentului.