Forum de Afaceri Romano – Marocan Ploiesti, 3 noiembrie 2014

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 3 noiembrie 2014,  forumul de afaceri romano-marocan, cu ocazia vizitei unei delegatii de afaceri din Maroc, care a fost condusa de Dl. Ooazza Mohamed – Presedintele Camerei de Comert , Industrie si Servicii Khénifra si Vice-Presedinte al Federatiei Camerelor de Comert si Indsutrie din Maroc.

Evenimetul a fost onorat de prezenta E.S. Dna. Faouz El Achchabi - Ambasadoarea Regatului Maroc in Romania, care a fost insotita de Remus Radulescu – Consilierul Economic al Romaniei la Tanger.

Autoritatile judetului Prahova prezente la eveniment au fost Prefectul Judetului,  Dna. Rodica Paraschiv  si Vice-Primarul Municipiului Ploiesti, Dl. Raul Petrescu .

La forumul romano-marocan au participat  reprezentantii a  12 companii prahovene din urmatoarele domenii de activitate : inginerie, consultanta si proiectare in industria de petrol si gaze, fabricarea bauturilor alcoolice, parcuri industriale, fabricarea capacelor din plastic, comert si intremedieri cu marfuri alimentare si nealimentare, recrutare si plasare forta de munca, produse farmaceutice, aparate de uz casnic, utilaj petrolier, energie verde.

Mesajele exprimate in cadrul acestui forum de reprezentantii oficiali ai partii romane  - Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu -  gazda a evenimentului, autoritatile publice locale si consilierul Ambasadei Romaniei la Tanger, au evidentiat deschiderea si suportul partii romane cu privire cresterea nivelului colaborarii bilaterale, bazata pe valorificarea superioara a oportunitatilor de afaceri de o parte si de cealalta.

In acelasi timp, reprezentantii partii marocane au mentionat principalele programe derulate de Guvernul marocan, care vizeaza turismul, cercetarea in domeniul petrolului, mineritului si agricultura (programul “Maroc verde”, care isi propune valorizarea produselor agricole marocane, cu sprijinul statelor care au o experienta mai bogata in domeniu, cum este si Romania).

Forumul a continuat cu prezentarea membrilor delegatiei marocane si a firmelor romanesti participante si cu discutii bilaterale din care au reiesit oportunitati de afaceri privind importul de cereale  si de produse farmaceutice din  Romania, importul de produse chimice si fosfati din Maroc, precum si colaborari prinvind realizarea de lucrari in domeniul energiei regenerabile in Maroc si  colaborari in domeniul petrolier si al gazelor naturale.

De asemenea, a fost discutata oportunitatea organizarii participarii unei delegatii de firme prahovene, in cadrul unui stand comun de prezentare, la Salonul International de Agricultura din Maroc  - SIAM, in aprilie 2015, la Meknes.

In cadrul acestui forum bilateral a avut loc semnarea Acordurilor de Colaborare dintre CCI Prahova si CCIS Khenifra, Beni Mellal, Kouribga, Ouarzazate, Errachidia, El Jadida si Meknes.

Programul delegatiei marocane in judetul Prahova a cuprins si vizitarea a doua importante obiective economice - fabrica de morarit si panificatie Lido Garbea si  ferma de bovine Pajo Holding.