Vizita la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova a Ambasadorului Marii Britanii in Romania si a reprezentantilor Scolii Britanice de la Bucuresti - British School of Bucharest (21 ianuarie 2015)

La invitatia Camerei de Comert si Industrie Prahova, E.S. Domnul Paul Brummell – Ambasadorul Marii Britanii in Romania s-a aflat, in data de 21 ianuarie 2015, in vizita de lucru la Ploiesti, pentru a cunoaste potentialul economic si de afaceri local dar si oportunitatile oferite de companiile prahovene interesate sa dezvolte relatii cu Marea Britanie.

Totodata, o alta componenta importanta a vizitei a fost prezentarea Scolii Britanice de la Bucuresti - British School of Bucharest.

Programul E.S. Dl. Ambasador a cuprins intalniri cu autoritatile locale si judetene: Prefectul Judetului, Presedintele Consiliului Judetean si Primarul Municipiului Ploiesti.

La intalnirea de la sediul CCI Prahova au participat, alaturi de echipa gazdelor, reprezentate de Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu, reprezentantii conducerii Scolii Britanice din Bucuresti - Dl. Matthew Cox – Director Internat, Dl. Simon Lambert – Director Admiteri , Marketing si P.R., Dl. Philip Walters – Director al Scolii Secundare, Prefectul Judetului, Dna. Rodica Paraschiv, dar si reprezentantii a 24 companii prahovene din urmatoarele domenii de activitate: extractia de gaze naturale, productia de accesorii auto, fabricarea de confectii, de produse cosmetice, de bauturi alcoolice, dezvoltare si promovare imobiliara, prelucrarea si fasonarea sticlei, servicii de ambalare industriala pentru export, productia de usi, recuperarea de materiale reciclabile, transport international de marfuri, productia de covoare artizanale, comert  cu ridicata si activitati de import-export, comert cu cereale, recrutare de personal, turism, emitere bilete de valoare.

In cuvantul sau din deschiderea evenimentului, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu si-a exprimat speranta ca aceasta intalnire va reprezenta inceputul unei solide si indelungate relatii de colaborare atat cu Amabsada Marii Britanii in Romania, cat si cu Scoala Britanica de la Bucuresti. Legat de domeniul economic, Preşedintele CCI Prahova, a evidentiat prezenta marcanta la nivelul judetului Prahova a firmelor cu capital integral britanic sau mixt  - dintre cele aproximativ 22.000 de societăţi comerciale inregistrate in Prahova, din care 2.540 sunt firme străine, 125 au capital mixt sau integral britanic. Din acest punct de vedere, Marea Britanie ocupă locul al patrulea, după investitorii din Italia, Germania şi Turcia.

Prefectul judetului Prahova, care dupa intrevederea prealabila avuta in cursul aceleiasi zile cu E.S.Dl. Ambasador, a tinut sa participe si la evenimentul de la sediul CCI Prahova, a mentionat cu acest prilej, importanta relatiei de colaborare cu Marea Britanie si importanta contributie a investitorilor britanici in ansamblul economiei  judetului Prahova, evidentiind totodata colaborarea permanenta,  profesionista, derulata cu CCI Prahova  in demersurile legate de dezvoltarea economica a judetului.

La randul sau, Ambasadorul Paul Brummell, care si-a inceput mandatul in Romania in august 2014,  a subliniat, in cuvantul sau faptul că, desi anul trecut, schimburile comerciale dintre Marea Britanie şi România au atins un nivel record de la aderarea Romaniei la UE, intensificarea acestor relaţii reprezintă un obiectiv major al mandatului sau. Intre obiectivele pe care le vizeaza in cadrul colaborarii bilaterale, alaturi de aspectele economico-comerciale, un loc important  il ocupa  domeniul învăţământului, pornind de la realitatea că peste 7.000 de studenţi români învaţă, astăzi, în Marea Britanie.

Legat de prezentarea Scolii Britanice de la Bucuresti, care a constituit cea de-a doua componenta in ansamblul evenimentului desfasurat le CCI Prahova, Dl. Matthew Cox, Director a evidentiat cateva dintre principalele atuuri al acestei prestigioase unitati de invatament – programul de scolarizare derulat dupa o curicula britanica, nivelul de pregatire deosebit de ridicat al cadrelor didactice, focusarea sistemului de invatamant pe dezvoltarea in sistem integrat a copilului – dupa model britanic, adaptarea programului educational dupa cerintele si necesitatile fiecarui elev.

Prezentarea Scolii Britanice de la Bucuresti a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri adresate atat problematicii legate de relatia bilaterala romano-britanica la nivel economico-comercial cat si celei legate de aspectele de invatamant.

Evenimentul s-a bucurat de un interes deosebit din partea reprezentantilor mass-mediei locale, regionale si nationale, care au participat in numar mare la intalnirea de la sediul CCI Prahova. Astfel vizita la Ploiesti a Ambasadorului Marii Britanii si Irlandei de Nord si a reprezentantilor Scolii Britanice de la Bucuresti, la invitatia si in organizarea CCI Prahova a fost reflectata in: www.hotnews.ro, www.agerpres.ro, televiziunele Valea Prahovei TV, Prahova TV, Ploiesti TV,  Ziarul Prahova, Ziarul Telegrama, Radio SOS, www.incomod-media.ro, www.ziuanews.ro, www.radiointact.ro, www.phon.ro, www.time3.ro, www.cronicavip.ro, www.prahovabusiness.ro, www.ph-online.ro, www.ziare.com, www.republicanul.ro.