Vizita la sediul CCI Prahova a Reprezentantului Comisiei Europene in Romania - 4 februarie 2015

 

 

 

In data de 4 februarie 2015, reprezentantul Comisiei Europene în România, Dna. Angela Filote, a efectuat o vizită la Ploieşti, in cadrul unui  program complex care a mai cuprins intrevederi cu reprezentantii administratiei publice locale, cu cei ai societatii civile, ai presei  si ai mediului de afaceri.

Acest eveniment a fost organizat in judetul Prahova, avand in vedere importanta si reprezentativitatea mediului de afaceri prahovean la nivel national, contributia adusa de firmele locale la cresterea economica a Romaniei, dar si necesitatea intelegerii si folosirii fondurilor europene accesibile companiilor, pe baza unor proiecte ce pot fi depuse in urmatoarea perioada, pana in anul 2020.

Cu prilejul intalnirilor programate, au fost discutate masurile de implementare a politicilor europene la nivel local, planul european de investitii propus de Presedintele Comisiei Europene, Dl. Jean Claude Juncker, iar reprezentantii mediului de afaceri s-au informat cu privire la  oportunitatile de accesare a fondurilor europene care sprijina dezvoltarea afacerilor.

Din declaratiile Dnei. Angela Filote la intalnirea de la CCI Prahova, au reiesit urmatoarele observatii:

Potrivit ultimelor date, rata de absorbţie a fondurilor europene de către România este de 56%, cu 20 de puncte procentuale sub media europeană.  Printre motivele care au făcut ca rata de absorbţie să fie de sub 60%, Angela Filote a menţionat 'hăţişul birocratic' şi schimbarea regulilor 'în timpul jocului'.