VIZITĂ DE DOCUMENTARE IN JUDETUL PRAHOVA A UNEI NUMEROASE DELEGATII DE MEMBRI AI CORPULUI DIPLOMATIC ACREDITAT IN ROMANIA - 25 APRILIE 2015

Sambata, 25 aprilie 2015, judetul Prahova a fost gazda unei importante delegatii diplomatice, formate din sefii misiunilor diplomatice si ale reprezentantelor unui numar de 19 tari.

Evenimentul, realizat sub forma unei vizite de documentare, a fost organizat la initiativa Ministerului Roman al Afacerilor Externe, in colaborare cu Prefectura Judetului Prahova, cu Consiliul Județean Prahova, cu Primăria Municipiului Ploiești si cu Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Au fost prezenti, in delegatia care ne-a vizitat judetul, ambasadorii si insarcinatii cu afaceri ai urmatoarelor tari:  Algeria, Belarus, Bosnia si Hertzegovina, Cehia, Cipru, Croatia, Germania, Grecia, Indonezia, Iordania, Lituania, Macedonia, Malaezia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Suedia,Tunisia, Organizatia Internationala a Francofoniei.

Inaltii oaspeti au fost intampinati la Palatul Culturii din Ploiesti de catre oficialitatile locale si judetene – Dna. Rodica Paraschiv, Prefectul Judetului, Dl. Iulian Teodorescu, Viceprimar cu atribuții de Primar al Municipiului Ploiești, Dl. Bogdan Toader - Vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu - Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova - in spiritul traditiei si ospitalitatii romanesti, cu paine si sare.

Programul de la Palatul Culturii Ploiesti  a cuprins o prezentare a judetului Prahova, precedata de cuvantul de bun-venit al Dnei Prefect Rodica Paraschiv, dupa care oaspetii au putut viziona in Sala Coloanelor o expozitie oglindind  - pe de o parte potentialul economic al judetului Prahova si traditia, cultura si istoria acestor locuri, pe de alta parte. In acest cadru, intr-o ambianta relaxata, inaltii oaspeti s-au intalnit si au avut discutii cu reprezentantii unora dintre cele mai reprezentative firme ale economiei  judetului.

Numeroasa delegatie diplomatica, insotita de reprezentantii gazdelor si de echipa Ministerului Afacerilor Externe, a vizitat in continuare in comuna Brebu Complexul Arhitectural Medieval si Centrul Cultural European, apoi, la Campina - Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu”. Inaltii oaspeti au fost intampinati de primarii celor doua localitati – Dl. Adrian Ungureanu, respectiv, Dl. Laurentiu Tiseanu.

Vizita in judetul Prahova a delegatiei diplomatice s-a incheiat la Pleasa, la Distileriile Alexandrion, cu un tur al fabricii si al cramelor, unde gazda a fost Presedintele Alexandrion Group, Dl. Nawaf Salameh.

Înalții oaspeți au apreciat atat diversitatea programului si ospitalitatea gazdelor, dar si organizarea logistica excelenta asigurata de institutiile prahovene specializate. Astfel, diplomații au precizat că vor să revină în Prahova fie în vizite private, fie însoțind delegații ale țărilor pe care le reprezintă în România.