INAUGURAREA CONFINDUSTRIA ROMANIA – Filiala Prahova Ploiesti, 5 mai 2015

Camera de Comert si Industrie Prahova in colaborare cu Asociatia Confeuropa Imprese a organizat in data de 5 mai 2015, la Sala Europa de la sediul CCI Prahova, Ceremonia de Inaugurare a Filialei Prahova a CONFINDUSTRIA Romania, care va avea sediul operativ la CCI Prahova.

Evenimentul, care s-a bucurat de prezenta  E.S. Dlui. Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei la Bucuresti, s-a adresat atat companiilor cu capital italian inregistrate in Romania dar si tuturor antreprenorilor interesati sa dezvolte relatii de colaborare  cu Italia.

Au mai participat : Dl. Constantino Tarducci, Seful Biroului Economic si Comercial al Ambasada Italiei in Romania, reprezentanti ai Confindustria Romania - Dl. Mauro Maria Angelini, Presedinte si Dl. Rocco Ferri, Director General, reprezentantii Confindustria Romania – Filiala Prahova - Dl. Gianalfredo Tisocco (VIR CO Industry) - Presedinte, Dl. Antonio Campisi (CIR Holding) - Vice-Presedinte, alti consilieri, Dl. Antonio Bembo, Consul Onorific al Italiei pentru judetul Prahova si patron al companiei Biancospino din Breaza.

Din parea autoritatilor locale au participat Dna. Rodica Paraschiv – Prefect, Dna. Iolanda Bazavan – Viceprimar al Municipiul Ploiesti si Dl. Constantin Stere – Director, Directia pentru Cultura Prahova.

De asemenea, au fost prezenti reprezentantii a 48 de firme prahovene din diverse domenii de activitate si UGIR Prahova, reprezentat de Dl. Adrian Tudor Moroianu, Presedinte si Dl. Secretar General Stefan Radeanu.

Amfitrion al evenimentului a fost Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele CCI Prahova.

CONFINDUSTRIA ROMANIA,  infiintata in anul 2003, este  un “Patronat” recunoscut de catre Guvernul roman inca din anul 2004, in aceasta calitate  participand la masa tratativelor alaturi de Guvern si de sindicate pentru a dezbate problemele principale  ale companiilor si pentru a apara interesele propriilor asociati – cca. 300 firme romanesti cu capital partial sau integral italian.

In luarile de cuvant ale invitatilor – reprezentanti oficiali, au reiesit importanta deschiderii acestei reprezentante la Ploiesti, la sediul CCI Prahova, ca un semnal dat comunitatii prahovene ca Italia este dornica si pregatita sa dezvolte o colaborare serioasa si de lunga durata cu intreprinzatorii locali. De asemenea, s-a evidentiat de catre Ambasadorul Italiei in Romania faptul ca in cursul anului 2014 numarul firmelor italiene nou infiintate in Romania a crescut cu 10%, iar schimburile comerciale bilaterale au atins un nivel recor, cifrandu-se la  aproximativ 12,5 miliarde Euro.

Dl. Mauro Maria Angelini, Presedintele Confindustria Romania a prezentat specificul activitatii Patronatului Confindustria, accentuand faptul ca serviciile oferite se concentreaza in special asupra consultantei oferite firmelor italiene care doresc sa investeasca in Romania si in directia dezvoltarii afacerilor.

Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a prezentat relatiile de cooperare pe care CCIPrahova le-a dezvoltat de-a lungul timpului pe relatia Italia, evenimentele organizate in comun, acordurile  de colaborare semnate cu parteneri din Italia, proiectele europene derulate precum si prezenta in judetul Prahova a firmelor italiene.

E.S. Dl. Ambasador Brasioli si Dl. Presedinte Angelini au semnat in Cartea de Onoare a CCI Prahova.

Festivitatea de inaugurare de la sediul CCI Prahova a fost urmata de o vizita la sediul companiei Pietta Glass din Valenii de Munte, important producator si exportator de geam termoizolant, cu capital italian.

Evenimentul s-a bucurat de interesul si prezenta a numerosi reprezentanti ai mass-mediei locale si nationale.