Participare CCI Prahova la Forumul Mondial de Intalniri de Afaceri FUTURALLIA 2015

Camera de Comert si Industrie Prahova a participat, in calitate de conducator de delegatie, la cea de-a 20-a editie a Forumului Mondial de Intalniri de Afaceri Business-to-Business (B2B) FUTURALLIA, desfasurat la Romexpo S.A. in Bucuresti, in perioada 10 – 12 iunie 2015.

FUTURALLIA  este cel mai important forum mondial multisectorial de afaceri B2B, fiind supra-numita “Olimpiada întâlnirilor B2B”. De-a lungul celor 20 editii desfasurate pana in prezent,   a fost organizat în SUA, Franţa, Qatar, Canada, Turcia, Polonia, Belgia.  In 2014, la editia de la Lyon a forumului Futurallia, CCI Prahova a participat in calitate de invitat special.

 Futurallia Bucureşti 2015  a reunit cca. 700  firme si organizatii din 20 tari – Romania, Algeria, Belgia, Burkina Faso, Camerun, Canada, China, Cipru, Congo, Egipt, Franta, Italia, Liban, Maroc, Olanda, Nigeria, Senegal, Slovenia, Spania, Tunisia si Turcia. Domeniile reprezentate au fost:  Energie şi electricitate, IT &C şi Industrii creative, Construcţii şi infrastructură, Industria publicitară, Vin si bauturi spirtoase, Industrie alimentara, Agricultură, Zootehnie, Design şi Creaţie, Domeniul  imobiliar, Chimie şi materii prime, Construcţii de drumuri şi autostrăzi, poduri şi baraje, Construcţii publice, Transport şi Autovehicule, Servicii de afaceri, Prestări de servicii către companii, Comerţ, Servicii Industriale, Cultură, Turism,  etc. 

Camera de Comert si Industrie Prahova a participat la FUTURALLIA 2015 in calitate de conducator al unei delegatii formate din 14 membri – 13 firme si Camera de Comert si Industrie Zarqa, Iordania – cu care CCI Prahova a incheiat in 2014 un Acord de Cooperare.

Din delegatia CCI Prahova au facut parte urmatoarele firme – din judetul Prahova, dar si din Bucuresti si Bacau: Anastic Construct SRL (fabricarea de produse din material plastic), Camexip SA (fabricarea de masini si utilaje industriale), Ecokit SRL (fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructii), Electro Admon SRL (fabricarea de aparate electrocasnice), K&D London Entertainment SRL (hotel & spa, restaurant), Keep It Mobile Development SRL  (realizare de soft-uri) , Mediadocs Publishing SRL (activitati editoriale), Optical Disc Solutions SRL ( reproducerea inregistrarilor), Parcul Industrial Barcanesti -Prahova (inchiriere spatii de afaceri), Rione Trading SRL (producator de produse metalurgice), Liplas Prod SRL (producator de ambalaje din carton si hartie), Sodexo Pass Romania SRL (emitent de bilete de masa). Victoria’94 Construct SRL (amenajari si constructii).  De asemenea, s-a mai alaturat delegatiei prahovene, chiar inainte de inceperea forumului si firma Mirmin Construct SRL  (exploatari de carbune).

CCI Prahova a fost prezenta la forumul Futurallia 2015 intr-un stand de 9 m.p. cu dotare standard, situat in zona “Standuri Internationale”.

Reprezentantii CCI Prahova prezenti la Futurallia 2015 au participat la un program de intalniri B2B dupa un program prestabilit - cu organizatii omologe din strainatate, dar si cu firme romanesti si straine care doresc sa initieze colaborari cu parteneri prahoveni. Din discutiile purtate au reiesit numeroase proiecte de colaborari viitoare precum organizarea de misiuni economice, participarea la targuri si expozitii in Romania si in strainatate, organizarea de seminarii si forumuri, derularea de proiecte cu finantare europeana, activitati de promovare reciproca. 

Pe langa discutiile purtate cu organizatiile omologe, prin prezenta la Futurallia 2015, CCI Prahova  a sprijinit firmele prahovene sa se promoveze in relatia cu parteneri din strainatate.