Conferinta “PRAHOVA - POARTA DESCHISA INVESTITIILOR” - 2 iulie 2015, Sala “Europa” sediul CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova a oraganizat joi, 2 iulie 2015, la Sala “Europa” de la sediul sau,  conferinta intitulata “PRAHOVA – POARTA DESCHISA INVESTITIILOR”.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea mediului investitional prahovean, promovarea acestui potential al economiei locale, in vederea atragerii de noi investitii.

Cu acest prilej a avut loc lansarea brosurii “Prahova Gateway for Investment” editia a IV-a, realizata de CCI Prahova.

Conferinta s-a bucurat de o prezenta numeroasa, dar si de inalt nivel, prin participarea Prefectului judetului Prahova, Dna. Rodica Paraschiv, a reprezentantilor Corpului Diplomatic - consilieri si secretari economici si comerciali de la 12 ambasade, dar si primari de localitati urbane si rurale prahovene, colaboratori de la FNGCIMM, Confindustria Romania – Filiala Prahova, Confeuropa Imprese, CECCAR Prahova, institutii financiar bancare, parcuri industriale prahovene, dar si din judetul Valcea si numeroase firme cu capital romanesc si strain, reprezentanti ai mass-media.

Amfitrion al evenimentului a fost Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, care a prezentat in deschidere coordonatele de baza ale economiei prahovene – ponderea domeniilor economice, rolul parcurilor industriale in dezvoltarea economica locala, o situatie a investitorilor straini, oportunitatile de cooperare, dar si o radiografie a investitiilor realizate in Romania in ultimii ani – urmarind evolutia economica.

Prefectul Judetului Prahova, Dna. Rodica Parschiv a prezentat, la randul sau, o imagine  de ansamblu din perspectiva social – economica a judetului Prahova si a reafirmat disponibilitatea autoritatilor judetene in a acorda suportul necesar atragerii si dezvoltarii de investitii, actionand in continuare ca un veritabil promotor al dezvoltarii economice a judetului alaturi de ceilalti factori institutionali, ca si de CCI Prahova.

In continuare, Dl. Prof. Univ. Dr. Ec. Cornel Lazar, Prorector al Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, reputat specialist in statistica economica, a realizat o recenzie a lucrarii “Prahova – Gateway for Investment”, in care a punctat o serie de aspecte: scopul realizarii lucrarii, oportunitatea prezentei acesteia in mediul economico-investitional, structura lucrarii.

Pe agenda evenimentului s-a aflat si un moment dedicat Anului European al Dezvoltarii – asa cum a fost declarat anul 2015 de catre Comisia Europeana, in legatura cu care Dna. Luana Teodorescu, Director DPAE, CCI Prahova a prezentat un material legat de aceasta tematica, dar si de Centrul Europe Direct – centru de informare pe teme de cetatenie europeana, care functioneaza la CCI Prahova.

Pentru a ilustra forta economiei prahovene din punctul de vedere al mediului investitional, in cadrul conferintei au fost prezentate cateva investitii semnificative romanesti si straine, care au ilustrat intr-o maniera elocventa diversitatea domeniilor economiei prahovene.

ALEXANDRION GRUP ROMANIA  - Producator de bauturi spirtoase de inalta clasa, dar si de vinuri – marca “Brancoveanu”; un investitor puternic in Romania, avand capital cipriot;

PAS TECHNOLOGIES ROMANIA - companie cu capital american, avand ca activitate realizarea de  acoperiri metalice, procese conexe și inspecție nedistructivă, pentru industria producătoare de utilaj petrolier; SKY CENTER - investitie complexa, de mare amploare in domeniul serviciilor turistice – hotel de 5*, restaurant, sala organizare evenimente, club, bowling, piscine – realizata de un investitor britanic de origine turca;

ALLIANSO BUSINESS PARK   - investitie belgiana, cel mai mare parc industrial si logistics din S-E Europei - una dintre cele mai mari investitii din Romania (cca. 750 milioane Euro);

Centrul medical SANCONFIND - O investitie 100% romaneasca, care are o sectie de balneoterapie si recuperare dotata la cele mai inalte standarde, la nivel mondial; CONFINDUSTRIA ROMANIA - puternica asociatie patronala care reuneste aproape 700 membri - firme româneşti si firme cu capital italian,.  Incepand cu data de 5 mai, la sediul CCI Prahova functioneaza Filiala Prahova a Confindustria Romania; VIR Company International  - este o companie care dezvolta de 10 ani in Romania proiecte imobiliare in sectoarele civil si industrial. In judetul Prahova, la Valea Calugareasca, este in curs de realizare si va fi finalizat in 2020, un parc ecotehnologic; D’APPOLONIA  - companie cu capital italian, care implementeaza solutii tehnologice in domeniul petrolier si al gazelor natural; LA FIAMMANTE – O.P. MEDITERRANEO - producator Italian de tomate, cu depozitare si distributie, in viitor  din parcul VIR Company International; MODPACK SYSTEM  - companie cu capital 100% romanesc, unul dintre cei mai importanti prestatori de servicii de ambalare industriala pentru export; STONEREX - producator de placi pentru placari exterioare de cladiri, investitie estoniana, prezenta pe piata romaneasca prin fabrica de la Brazi; INDUSTRIE MICA PRAHOVA - producator prahovean de indicatoare si marcaje rutiere, semnatar al Cartei Europene a Sigurantei Rutiere.

Evenimentul s-a bucurat de aprecierea tuturor participantilor, care au fructificat prezenta la conferinta si prin discutiile pe care le-au purtat intre ei, pe domenii de interes comun, care de multe ori se dovedesc a fi veritabile oportunitati pentru initierea de noi colaborari.