Intalnire de lucru in domeniul petrolier, al gazelor naturale si energiei 8 iulie 2015, orele 10 :30, sala « Europa », CCI Prahova

 

 

 

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in 8 iulie 2015, la sala « Europa » de la sediul sau, o intalnire de lucru cu firme din domeniul petrolier, al gazelor naturale si energiei.
Scopul acestei intalniri a fost acela de a provoca o dezbatere pe tema problemelor cu care se confrunta operatorii din aceste domenii, dar si cu privire la oportunitatea promovarii firmelor de profil prin intermediu targului international ExpoEnergieE 2015.
La aceasta actiune au participat reprezentantii CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte, Dna. Maria Ciobanu, Director General, Dna. Alexandra Petre, Director PC≺ reprezentantii Romexpo S. A. – Dna. Daniela Sisin, Coordonator Dpt. Organizare Targuri si Expozitii si Dna. Irina Zaman – Dpt. Organizare Targuri si Expozitii ; din partea Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti – Dna. Daniela Buzoianu, Decan al Facultatii de Stiinte Economice, iar din partea Asociatiei Romane a Companiilor de Exploatare si Productie Petroliera - Dl. Daniel Apostol – Secretar General .
Domeniul energiei, petrolului si gazelor naturale a fost reprezentat de 19 firme si asociatii, dupa cum urmeaza : INSPET, IPIP, PETROCONSULT, UZTEL, AUTONOM, BUREAU VERITAS, CONFEUROPA IMPRESE, CONFIND, CONPET, D’APPOLONIA , ENERGIA MEDIA GRUP, FIPETRU VALEA, KEEP IT MOBILE, LUNA GAZ, MIRMIN CONSTRUCT, SEBI GAZ, SIMONE PROENERGY, SOCOMEC ROMANIA, VIR COMPANY.
In deschiderea intalnirii, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a prezentat un tablou in cifre si date al domeniului petrolier, la nivelul economiei prahovene – date care au fost evidentiate pe fondul situatiei generale dificile din domeniu, atat la nivel national,cat si international, generate de scaderea drastica a pretului barilului de titei din ultimul an.
De asemenea, Presedintele CCI Prahova a facut o succinta prezentare a manifestarii Expo-Petro-Gas (1997 – 2009), organizata la initiativa CCI Prahova, manifestare care in anul 2007 s-a transformat in ExpoEnergiE.
Reprezentantul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, Dna. Decan Daniela Buzoianu, a prezentat oferta educationala a facultatilor cu profil tehnic din cadrul Universitatii ploiestene pentru anul universitar 2015 – 2016, referindu-se in special la 2 programe de studii masterale cu profil petrolier .
Evidentiind importanta promovarii companiilor de profil prin participarea la targuri si expozitii specializate, Dna. Daniela Sisin – Sef Dpt Organizare Targuri si Expozitii - Romexpo, a prezentat manifestarea expozitionala ExpoEnergiE 2015 - Targ international de energie, electronica, electrotehnica si echipamente pentru industria de petrol si gaze naturale.
Secretarul General al Asociatiei Romane a Companiilor de Exploatare si Productie Petroliera - ROPEPCA, Dl. Daniel Apostol, pornind de la activitatea celor 19 companii din Asociatie, s-a referit la perioada dificila pe care o traverseaza sectorul petrolier si al gazelor naturale si a propus o serie de solutii care pot fi adoptate de toti partenerii implicati in aceasta problematica.
In cadrul acestei intalniri de lucru, reprezentantii firmelor si-au prezentat, profilul activitatii, precum si problemele cu care se confrunta, dar si propuneri pentru imbunatatirea situatiei actuale in domeniu.
Cele mai importante propuneri se refera la urmatoarele aspecte : promovarea unei initiative legislative in favoarea firmelor, care sa prevada mentinerea facilitatilor specifice investitorilor pentru o perioada de 5 ani; orientarea mai accentuata catre colaborarile cu firme romanesti;
nevoia de finantare pentru sustinerea de investitii in domeniul oil&gas si energetic; o mai usoara si eficienta colaborare cu bancile.
Intalnirea de lucru a fost excelent apreciata atat de catre reprezentantii firmelor de profil, care au avut posibilitatea sa schimbe idei legate de activitatea pe care o desfasoara in contextul perioadei actuale, cat si de catre organizatori, care au putut « lua pulsul » unui domeniu emblematic pentru economia prahoveana.