FORUMUL DE AFACERI BULGARIA – ROMANIA Sofia, 1 octombrie 2015

In cadrul relatiei traditionale si deosebit de active cu partenerii bulgari - institutionali si din mediul de afaceri, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 1 octombrie 2015 o misiune economica la Sofia, cu ocazia Forumului de Afaceri Bulgaria – Romania.

Forumul de afaceri, la care CCI Prahova a fost invitata sa participe, impreuna cu CCI Bucuresti, a fost organizat de Ambasada Bulgariei la Bucuresti, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Bulgariei.

Din delegatia prahoveana condusa de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova au facut parte companii importante din urmatoarele domenii de activitate : ambalare industriala, productia de materiale de constructii, dezvoltarea de proiecte imobiliare.

La forumul de afaceri – gazduit de CCI a Bulgariei, la care a fost prezent  E.S. Dl. Anton Pacuretu, Ambasadorul Romaniei la Sofia, a participat si Camera de Comert si Industrie Bucuresti reprezentata de Dl. Mihai Andritoiu, Vicepresedinte, impreuna cu cativa reprezentanti ai mediului de afaceri din Bucuresti.

Evenimentul a constituit un cadru excelent de reafirmare a interesului celor doua parti – bulgara si romana - pentru dezvoltarea colaborarii existente deja, pentru valorificarea superioara a oportunitatilor de cooperare economico-comerciala si institutionala, pentru incurajarea investitiilor . Aceste idei au fost subliniate atat in cuvantul Dlui. Tsvetan Simeonov, Presedintele CCI a  Bulgariei, in interventia Dnei. Ahmedova Madzihide, Director al Agentiei de Investitii, a Dlui. Bronislav Denev, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Bulgariei la Bucuresti cat si in prezentarea sustinuta de Dl. Presedinte Gogulescu – care a evidentiat premisele si interesul colaborarii judetului Prahova cu partenerii bulgari, precum si preocuparea si actiunile intreprinse de CCI Prahova pe relatia cu aceasta tara.

In cadrul forumului de afaceri, reprezentantii companiilor romanesti si bulgare au purtat discutii sub forma intalnirilor  de tip B2B, pe domeniile de interes stabilite.

In dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si de Vice-Presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Dl. Aurelian Gogulescu  a purtat discutii cu reprezentantii conducerii Camerei de Comert si Industrie a Bulgariei  - Dl. Tsvetan Simeonov, Presedinte si Dl. Georgi Stoev, Vicepresedinte. Astfel, a fost lansata invitatia pentru o vizita oficiala in Romania, au fost discutate aspecte privind organizarea unor viitoare evenimente bilaterale de promovare a firmelor din cele doua tari si au fost discutate aspecte cu privire la initiative de colaborare pe linie camerala, la nivel bilateral si regional.

Prin prisma discutiilor purtate, care au avut un continut deosebit de pragmatic si de aplicat cu privire la actiunile concrete ce urmeaza sa fie intreprinse - atat de catre reprezentantii firmelor prezente la forumul de afaceri, cat si de reprezentantii camerelor de comert - evenimentul bilateral s-a bucurat de aprecierea ambelor parti, constituind o valoroasa premisa pentru viitoarele colaborari.