Vizita Ambasadorilor Tarilor Africane acreditati la Bucuresti 10 noiembrie 2015

In data de 10 noiembrie 2015, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat, in premiera, vizita in judetul Prahova a Ambasadorilor Tarilor Africane acreditati la Bucuresti.

Delegatia oficiala a avut urmatoarea componenta:
E.S. Dna. Thenjiwe Ethel MTINTSO, Ambasador al Republicii Africa de Sud
E.S. Dna. Taous DJELLOULI, Ambasador al Republicii Algeriene Democrate si Populare
E.S. Dna. Faouz EL ACHCHABI, Ambasador al Regatului Maroc
E.S. Dl. Okechukwu Fidelis MUOH, Ambadador al Republicii Federale Nigeria
E.S. Dna. Boutheina LABIDI, Ambasador al Republicii Tunisiene
Dl. Nixon BOMOY LOSILA, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Democrate Congo
Dna. Zehor Hassan SIDAHMED MOHAMMED, Consilier in cadrul Ambasadei Republicii Sudan

Programul a cuprins o intalnire la sediul Palatului Administrativ, unde inaltii oaspeti au fost primiti de Dna. Rodica PARASCHIV – Prefect al Judetului Prahova, Dl. Bodgan TOADER – Vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, Dl. Iulian TEODORESCU – Viceprimar cu atributii de Primar al Municipiului Ploiesti, Dl. Aurelian GOGULESCU, Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Dl. Mihai TERECOASA – Director al Directiei Sanitar – Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova.

Din discutii a reiesit interesul comun privind colaborari in domeniul economic, cultural, educational, sportiv si social, in functie de similitudinile judetului Prahova cu fiecare dintre statele africane prezente in delegatie.

E.S. Dna. Faouz EL ACHCHABI, Ambasador al Regatului Maroc in Romania a specificat ca aceasta vizita face parte dintr-un plan de actiune al tarilor africane de a cunoaste Romania si de a deschide poarta investitiilor , in acest caz, catre judetul Prahova. Conform datelor furnizate de Fondul Monetar International, Continentul African a cunoscut o crestere a PIB-ului de 3,75% in anul 2015, pentru anul 2016 fiind prevazuta o crestere de pana la 4,25%.

In continuarea actiunii, delegatia a efectuat o vizita de lucru la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, unde Dl. Presedinte Aurelian GOGULESCU a amintit stransele legaturi de cooperare economica intre Romania si continentul african, care a devenit unul dintre cei mai importanti parteneri de afaceri si una dintre cele mai atractive zone pentru investitii pe plan mondial. 

In acest context au fost facute mai multe propuneri concrete  si anume organizarea unui Forum de Afaceri Romano-African la sediul CCI Prahova in cursul anului viitor, participare la evenimentele expozitionale organizate de Romexpo, incheierea unor acorduri de infratire intre localitati din Judetul Prahova si din statele Africane si implicit semnarea unor Acorduri de Colaborare intre CCI Prahova si institutii similare din Africa.

Programul a mai cuprins o scurta vizita la Muzeul de Arta al Municipiului Ploiesti precum  si discutii cu reprezentantii unor companii prahovene.