11 noiembrie 2015 - Vizita unei delegatii irakiene conduse de Dl. Alaa Weli Ali Al-Shammari, Presedinte al Camerei de Comert din Amarah

In data de 11 noiembrie 2015, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a primit vizita unei delegatii irakiene conduse de dl. Alaa Weli Ali Al-Shammari, Presedinte al Camerei de Comert din Amarah.

Regiunea Amarah, care se afla la 400 km de Bagdad, in sudul Irakului, este o zona deosebit de bogata din punct de vedere al resurselor de petrol, care poate oferi o serie de oportunitati comerciale si de productie iar numerosi oameni de afaceri de aici si-au exprimat interesul in dezvoltarea de  parteneriate cu firme romanesti.

A fost discutata posibilitatea organizarii unui Forum Economic Romano – Irakian in cursul lunii ianuarie 2016, cand  Presedintele Camerei de Comert din Amarah intentioneaza sa efectueze  o noua vizita in judetul Prahova,  in fruntea unei delegatii de oameni de afaceri.Evenimentul va cuprinde si vizite la principalele companii prahovene din domeniul petrolului iar cu aceasta ocazie ar putea fi semnat si un Acord de Cooperare intre CCI Prahova si Camera de Comert din Amarah.

Aceasta vizita in Romania va fi urmata de organizarea unei misiuni economice romanesti la Amarah, in vederea participarii la o expozitie destinata industriei petroliere, care va avea loc in luna februarie 2016.

Alte oportunitati de colaborare bilaterala reiesite in cadrul discutiilor au fost : transfer tehnologic si de expertiza romaneasca in Irak in domeniul industriei de petrol si gaze, colaborari la nivel universitar prin posibilitatea ca studenti irakieni sa studieze la UPG Ploiesti, constructie locuinte din lemn in Irak. 

Intalnirea de la sediul CCI Prahova a fost urmata de o vizita la sediul unei companii prahovene din domeniul industriei de petrol si gaze.