Vizita in judetul Prahova a E.S. Dl. Kisaburo ISHII, Ambasadorul Japoniei in Romania

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 25 noiembrie 2015 vizita in judetul Prahova a E.S. Dl. Kisaburo ISHII, Ambasador al Japoniei in Romania, aceasta fiind prima sa vizita in afara Bucurestiului de la preluarea mandatului, la inceputul lunii noiembrie.

Scopul vizitei a fost cunoasterea judetului Prahova, a mediului de afaceri prahovean si a posibilitatilor  investitionale si de cooperare bilaterala in plan economic, comercial si administrativ, precum si vizitarea unui obiectiv economic.

Domeniile in care se pot dezvolta potentiale colaborari,  sunt industria producatoare de masini si de piese pentru masini - extrem de bine reprezentate pe piata japoneza si care prezinta potential de extindere pe piata romaneasca, prin investitii - in parte si datoria fortei de munca inalt calificate, dar si turismul montan si domeniul vini-viticol.

Cu prilejul intrevederii de la sediul CCI Prahova, unde inaltul oaspete japonez a fost primit de Dl. Aurelian Gogulescu - Presedinte CCI Prahova si de Dna. Rodica Paraschiv, Prefectul Judetului, acestia si-au exprimat bucuria si onoarea de a fi gazda primei vizite oficiale a E.S. in afara Bucurestiului. In discutiile purtate, Presedintele CCI Prahova a evidentiat potentialul economic al judetului Prahova, punctand domeniile locale de interes pentru cooperarea bilaterala, iar  Prefectul Judetului Prahova a mentionat traditia relatiilor intre Romania si Japonia, in contextul sarbatoririi a 100 de ani de la initierea relatiilor diplomatice intre cele doua tari si a 50 de ani de la reluarea lor, precum si implicarea Japoniei in finantarea unor proiecte de dezvoltare in Romania, inclusiv in judetul Prahova. Dna. Prefect a mentionat, totodata, o serie de domenii cu potential in  a genera  proiecte de colaborare -  educatie, cultura si administratie - prin semnarea de parteneriate si acorduri de infratire intre localitati din Judetul Prahova si Japonia.

Intalnirea la Camera de Comert si Industrie Prahova a fost urmata de vizita la sediul companiei cu capital japonez - Yazaki, membra a Camerei de Comert si Industrie Prahova.