Vizita Dlui. Sebastian Michael Andreas GROMIG, Prim-Secretar pe Probleme Economice si Comerciale in cadrul Ambasadei R.F. Germania in Romania - Ploiesti - 3 decembrie 2015

In data de 3 decembrie 2015, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat vizita in judetul Prahova a Dlui. Sebastian Michael Andreas GROMIG, Prim-Secretar pe Probleme Economice si Comerciale in cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania in Romania, care a fost insotit de Dl. Michael MARKS, reprezentantul in Romania al organizatiei Germany Trade & Invest.

Scopul vizitei a fost prezentarea si identificarea oportunitatilor de colaborare intre judetul Prahova si Germania, atat la nivel comercial cat si institutional si a constituit un deosebit prilej pentru promovarea potentialului judetului Prahova.

Evenimentul a cuprins vizitarea firmei cu capital german KRAFTANLAGEN din Ploiesti, companie membra a CCI Prahova ce activeaza in domeniul serviciilor in industria de petrol si gaze urmata de o  intalnire de lucru la sediul CCI Prahova, unde au participat Dna. Rodica Paraschiv, Prefectul Judetului Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, precum si reprezentantii mai multor companii prahovene care deja deruleaza sau intentioneaza sa dezvolte relatii de colaborare cu parteneri germani, din urmatoarele domenii de activitate : industria de petrol si gaze, materiale de constructii, IT, ambalaje, instalatii, tamplarie PVC, etc.

Au avut loc discutii punctuale privind potentiale oportunitati de afaceri, identificarea de parteneri, atragerea de investitori germani sau diversificarea modalitatilor de colaborare intre firmele prahovene si cele germane.

Programul s-a incheiat cu o vizita la sediul parcului industrial ALLIANSO BUSINESS PARK din judetul Prahova, unde au fost apreciate conditiile excelente oferite investitorilor straini si au fost discutate potentiale propuneri in vederea atargerii de investitii germane.