Vizita reprezentantilor JETRO Bucuresti – Organizatia Japoneza pentru Comert exterior Ploiesti, 14 decembrie 2015

Luni, 14 decembrie 2015, Camera de Comert si Industrie Prahova a primit vizita Domnului Tasuku Furukawa, Director General JETRO care, la final de mandat in Romania, a transmis salutul sau Domnului Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova si l-a prezentat pe viitorul Director General al organizatiei – Dl.  Keisuke Mizuno.

“Vizita vine ca o recunoastere a activitatii sustinute a CCI Prahova privind spijinul constant oferit  atat investitorilor japonezi cat si dezvoltarii initiativelor de stimulare a comertului bilateral intre cele doua tari “  au declarat oaspetii japonezi.

Discutiile au atins mai multe aspecte concrete de colaborare, privind atragerea de investitii japoneze in judetul Prahova prin stabilirea unor relatii de parteneriat cu producatori romani in vederea exportului de produse finite catre firmele japoneze din Europa dar si incurajarea exportului de produse bio (miere) si vin in Japonia precum si dezvoltarea unor parteneriate bilaterale in domeniul IT.

De asemenea, a fost discutata posibilitatea organizarii la Ploiesti a unor cursuri de limba japoneza, de cultura si stil japonez in afaceri dar si a unei burse de contacte intre potentiali investitori japonezi si producatori prahoveni.

Programul a continuat cu o vizita la sediul companiei japoneze YAZAKI, urmand ca in a doua jumatate a lunii ianuarie, noul director JETRO, Dl. K.Mizuno,  insotit de Presedintele CCI Prahova, Dl A. Gogulescu, sa efectueze o vizita la cea de-a doua investitie cu capital japonez din judetul Prahova – firma CALSONIC KANSEI.