Masă rotundă pe teme de mediu - 23 februarie 2016

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat marti, 23 februarie 2016, la sala “Europa” de la sediul sau, impreuna cu Asociaţia Green Revolution  masa rotundă pe teme de mediu - Green Business Index 2016.

Acest eveniment s-a desfasurat in cadrul Proiectului multianual Green Business Index (GBI)  lansat de catre Asociatia Green Revolution în 2010.

GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performanței de mediu conform ISO 14031 din România, un mecanism de promovare şi monitorizare a inițiativelor verzi din mediul de afaceri românesc și un mijloc de asistență și formare pentru îmbunătățirea performanței de mediu.

La eveniment - alaturi de organizatori si de partenerii de la Green Revolution - au participat 35 reprezentanti ai firmelor prahovene, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate de mediu la nivel local  - Dna. Camelia Iuliana Steliean, Sef Serviciu Calitatea Factorilor de Mediu in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova si Dna. Rodica Elena Stefanescu, Comisar la Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Prahova si reprezentanti ai mass-media.

In deschiderea evenimentului, Directorul General al CCI Prahova - Dna. Maria Ciobanu a salutat participantii si a apreciat initiativa Asociatiei  Green Revolution, concretizata pana acum in 2 colaborari cu CCI Prahova – masa rotunda pe teme de mediu de anul acesta, dar si cea de anul trecut - accentuind deschiderea CCI Prahova de a se implica in colaborari cu organizatii si institutii cu expertiza in probleme specifice – cum este si cea de mediu. 

In continuare, Dna. Raluca Fiser – Presedinte al Asociatiei Green Revolution - cea mai importanta asociatie de ecologie urbana din Romania - a prezentat aspectele generale ale proiectului Green Business Revolution  care beneficiaza de finantare din partea Guvernului Norvegiei. Acesta este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania, care furnizeaza servicii de asistenta si formare in  vederea îmbunatatirii performantei de mediu a companiilor. Proiectul este bazat pe indicatori de performanta de mediu recunoscuti la nivel international: ISO 14031, ISO 26000, ISO 16001 si este dezvoltat cu sprijinul unei echipe de experti.

Instrumentele proiectului ajuta companiile sa  isi evalueze performantele in managementul mediului,  sa identifice oportunitati de imbunatatire a performantelor de mediu, sa fie mai transparente in privinta performantelor de mediu. Anual  sunt premiate cele mai responsabile companii fata de mediu,  in cadrul Galei Green Business Index, un eveniment care contribuie la vizibilitatea companiilor participante.

Prezentarea modalitatii de utilizare a instrumentelor proiectului a fost de mare interes pentru firmele reprezentate la eveniment – o parte dintre acestea fiind deja familiarizate cu aceste instrumente, iar cealalta parte, urmand sa aplice pentru realizarea unei diagnoze privind  eficientizarea activitatii din punctul de vedere al protectiei mediului.

In finalul evenimentului, a avut loc o sesiune de intrebari si raspunsuri cu privire la instrumentele proiectului si modul in care acestea pot fi valorificate de catre firme gratuit.

Viitoare colaborari intre CCI Prahova si Asociatia Green Revolution, pe probleme de crestere a eficientizarii performntelor firmelor legate de protectia mediului inconjurator, vor avea loc si pe viitor, ambii parteneri apreciind in mod deosebit rezultatele evenimentelor comune organizate pana acum.