Vizita E.S. Dr. Mile VASIC Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Bosniei si Hertegovinei in Romania Ploiesti, 22 februarie 2016

Luni, 22 februarie 2016, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat vizita in judetul Prahova a E.S. Dr. Mile Vasic, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Bosniei si Hertegovinei in Romania, vizita ce a constituit prima iesire oficiala in afara Bucurestiului a Domnului Ambasador de la momentul preluarii mandatului in Romania.

Evenimentul a cuprins o intalnire de lucru la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, unde inaltul oaspete a fost primit de Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu, intalnire ce a avut ca scop o mai buna cunoastere reciproca, familiarizarea cu realitatile economice si investitionale din Judetul Prahova si identificarea unor oportunitati de colaborare bilaterala dar si discutarea celor deja existente.

Au avut loc discutii in marja relatiilor stabilite de-a lungul timpului intre CCI Prahova si parteneri din Bosnia si Hertegovina, atat la nivel diplomatic, cat si administrativ sau economic si a fost exprimata intentia comuna privind intensificarea activitatilor prevazute prin  Acordul de Colaborare semnat in anul 2013  intre CCI Prahova si CCI Banja Luka.

In contextul unei prezente reduse a unei comunitati  bosniace integrate in Romania, Dl. Ambasador si-a exprimat intentia de a canaliza eforturile de stimulare a colaborarii  bilaterale pe domeniul relatiilor economice si comerciale dintre cele doua tari si de a directiona potentialul bosniac de cooperare cu tarile vest-europene catre tari din Europa de Est, intrucat pietele acestora sunt mai accesibile si au un caracter similar cu cel  din Bosnia - Hertegovina.

Evenimentul a mai cuprins o vizita  la sediul companiei OZTASAR – cel mai mare producator de confectii de dama din Romania,  unde au fost continuate discutiile privind colaborarea economica intre Judetul Prahova si Bosnia si Hertegovina.