Vizita Ambasadei Republicii Bulgaria in Romania, cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Bulgaria - 3 martie 2016

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Republicii Bulgaria, in data de 3 martie 2016 a avut loc traditionala vizita la Ploiesti a reprezentantilor  Ambasadei Republicii Bulgaria in Romania, sub conducerea Domnului Chavdar Dimov, Insarcinat cu Afaceri a.i. si Ministru Plenipotentiar.

Programul a cuprins ceremonia de depunere de coroane la Statuia Vanatorilor din Ploiesti, monument ridicat in cinstea eroilor din Razboiul de Independenta , urmata de o reuniune la sediul CCI Prahova, unde alaturi de Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu si echipa CCI Prahova au participat : Dna. Rodica Paraschiv – Prefect al Judetului Prahova, Dl. Bogdan TOADER, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, Dl. Razvan URSU, Viceprimar al Municipiului Ploiesti.

Au avut loc discutii privind excelenta colaborare bilaterala, evolutia schimburilor comerciale care in anul 2015 au depasit 3,7 miliarde Euro, actiunile organizate in colaborare cu Sectia Economica a Ambasadei condusa de Dl. Consilier Economic Bronislav Denev,  dar si aspecte ce vizeaza istoria comuna a celor doua popoare si contributia judetului Prahova in eliberarea Bulgariei de sub dominatie otomana.

A fost mentionata infiintarea in cursul anului 2016 a Consulatului Onorific al Republicii Bulgaria in Romania, cu sediul la Ploiesti, eveniment de o deosebita importanta in perspectiva dezvoltarii schimburilor economice intre cele doua tari,  ce va marca deschiderea unor noi punti de legatura pentru contacte de afaceri, economice, comerciale, profesionale si interumane intre cele doua tari.