VIZITA DELEGATIEI ECONOMICE TUNISIENE LA PLOIESTI - 18 martie 2016

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat vineri, 18 martie 2016 vizita la Ploiesti a unei delegatii de afaceri tunisiene, condusa de Dl. Ridha Fourati, Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Sfax.
Cu aceasta ocazie, la sediul CCI Prahova a avut loc Forumul de Afaceri Romania-Tunisia care a fost gazduit de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova si s-a bucurat de prezenta E.S. Dna. Boutheina Labidi, Ambasador al Tunisiei in Romania, Dnei. Rodica Paraschiv, Prefect al Judetului Prahova si Dlui. George Pana, Viceprimar al Municipiului Ploiesti, precum si de participarea firmelor prahovene interesate sa-si dezvolte activitatea cu parteneri tunisieni.
Discutiile bilaterale s-au concentrat pe urmatoarele domenii de activitate si interes: industria de petrol si gaze, produse cosmetice, dezvoltare imobiliara si servicii logistice, produse agro-alimentare, productia de conserve din legume si fructe, servicii de pregatire profesionala si mediere, turism, obiecte decorative si mobilier de artizanat, cherestea si constructii din lemn, productia de covoare, produse de patiserie si dulciuri.
Cu aceasta ocazie a fost semnat Acordul de Cooperare intre CCI Prahova si CCI Sfax.
Intalnirea de la CCI Prahova a fost urmata de participarea la cea de-a doua editie a Picnicului Francofon « Haikunoi 2016 » organizat de Alianta Franceza la Palatul Culturii din Ploiesti in contextul activitatilor dedicate sarbatoririi Zilei Francofoniei in data de 20 martie 2016.
Programul s-a incheiat cu participarea oaspetilor tunisieni la deschiderea oficiala a celei de-a IX-a editii a Targului de Turism EXPO VACANTA, desfasurat la Ploiesti Shopping City, in organizarea Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului – Prahova.