INAUGURAREA NOII FABRICI A INVESTITORULUI AMERICAN FEDERAL MOGUL, LA WDP PARC - LANGA PLOIESTI 14 aprilie 2016

O noua importanta investitie americana s-a inaugurat astazi in Prahova, in parcul industrial WDP, la Aricestii Rahtivani, in prezenta Primului Ministru – Dl. Dacian Cioloș, a Ambasadorului SUA la Bucuresti, E.S. Dl. Hans Klemm si  a Dlui Daniel Ninivaggi, CEO, Federal-Mogul Motorparts și Co-CEO, Federal-Mogul Holdings Corporation.

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost reprezentata la acest eveniment inaugural de catre Dl. Aurelian Gogulescu, insotit de Directorul General, Dna. Maria Ciobanu si de Directorii Directiilor de Promovare, Respectiv Relatii.

Noua investitie americana, o fabrica producatoare de stergatoare de parbriz are o suprafață de 12.000 metri pătrați si a creat cca. 300 de noi locuri de munca.

Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit, in 1899, cu sediul international in Southfield, Michigan. Compania are peste 50.000 de angajati in 34 de tari.

Grupul Federal Mogul  produce deja la Ploieşti plăcuţe de frână şi mai are fabrici în Polonia (două fabrici de piese), Cehia şi Ungaria. Compania se aşteaptă ca noua fabrică să producă aproximativ 20 milioane de ştergătoare până la sfâr­şitul lui 2016. Federal-Mogul Motorparts produce piese pentru sectoarele auto, feroviar şi aerospace. Cei mai mari clienţi sunt Volkswagen şi Ford.