Vizita unei delegatii din Chongqing, CHINA - 22 aprilie 2016

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat in data de 22 aprilie 2016, Forumul de Afaceri si Seminarul cu tema “Oportunitati investitionale si comerciale intre Chongqing si Romania”,desfasurat pefondul vizitei in Romania a unei importante delegatii de afaceri din Municipiul Chongqing (China), conduse de Dl. Xiong Lin, Director Adjunct al Comisiei de Comert Exterior si Relatii Economice din Chongqing.

Chongqing este cel mai mare din cele 4 municipii din China aflate sub autoritatea directa a Guvenului Central , cu o economie dinamica, in continua crestere, fiind un important port fluvial ,cu acces strategic la fluviul Yangtze, cu o infrastructura de transport foarte performanta si reprezentand o  piata de desfacere de peste 33 de milioane de locuitori.

Gazda evenimentului a fost Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova iar ca invitati au participat Dl. Sorin Vasilescu, Consilier la Agentia pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat din cadrul Guvernului Romaniei, Dl. Cristian Mihai Ganea, Viceprimar cu atributii de Primar al Municipiului Ploiesti si Dl. Mihai Condrescu, Consilier al Prefectului Judetului Prahova, precum si reprezentanti ai Asociatiei italiene CONFINDUSTRIA Romania, Filiala Prahova.

Delegatia chineza a fost alcatuita din reprezentantii a 13 companii  iar din partea romana au fost prezente  circa 20 de companii, avand loc discutii bilaterale in urmatoarele sectoare de activitate: industria de petrol si gaze, petrochimie, utilaj petrolier, infrastructura de constructii, parcuri industriale si logistice, energie, inginerie civila si protectia mediului, industria prelucratoare, comert, viticultura si productia vinului.

Cu aceasta ocazie s-a semnat Acordul de Cooperare intre Camera de Comert si Industrie Prahova si Comisia pentru Comert Exterior si Relatii Economice din Chongqing.