VIZITA DE LUCRU IN REPUBLICA MOLDOVA 7 – 9 iunie 2017

Camera de Comert si Industrie Prahova, reprezentata de Dl. Aurelian Gogulescu - Presedinte a participat in perioada 7 – 9 iunie 2017 la Forumul Investițional "Investiții și oportunități de colaborare", care a avut loc la Balti, in Republica Moldova.

Evenimentul, realizat in premiera, a avut caracter international si a fost organizat de catre Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, Primăriei Municipiului Bălţi, consiliilor raionale din nordul ţării şi proiectului Enterprise Europe Network.

La forumul – care a avut drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova (R.M.) pe arena internaţională, precum şi a economiei autohtone drept locaţie atractivă pentru dezvoltarea afacerilor şi investiţiilor - au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei al RM, reprezentanții Proiectului East Invest, Eurochambres, Ambasadelor acreditate în RM, dar și peste 75 de firme din Turcia, Italia, Rusia, România, Ucraina etc și cca 220 din Republica Moldova, reprezentând diverse domenii de activitate: agricultura, industria agro-alimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă, automotive, industriile creative, etc. Amfitrion al evenimentului a fost Dl. Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova . In prezentarea sa sustinuta in cadrul forumului, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a mentionat premisele importante care stau la baza unei trainice si extrem de active relatii intre Judetul Prahova si R.M., amintind cele mai recente actiuni de anvergura in care CCI Prahova si CCI a Republicii Moldova au fost implicate – Expozitia „Fabricat in R.M”. de la Chisinau, la inceputul lunii februarie 2017 si targul cu vanzare „Fabricat in RM”, organizat la Ploiesti, la sfarsitul lunii aprllie a.c. , dar si date privind atragerea si dezvoltarea de investitii in cele 2 tari, impreuna cu domeniile cu un bun potential de dezvoltare a cooperarii economice.

Forumul a mai cuprins discutii B2B dintre reprezentanţii mediului de afaceri autohton şi străin. In cadrul acestei vizite de lucru in Republica Moldova, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a fost insotit de Dl. Calogero Campisi, Presedinte Asociatiei Confeuropa Imprese.