CAMPANIA DE POPULARIZARE A INVATAMANTULUI DUAL

Camera de Comert si Industrie Prahova in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Institutia Prefectului Prahova, au organizat in data de 13 noiembrie 2017, evenimentul: CAMPANIA DE POPULARIZARE A INVATAMANTULUI DUAL.

Interesul manifestat de participanti s-a oglindit in participarea numeroasa, atat a reprezentantilor scolilor cu profil profesional si tehnic, dar mai ales a operatorilor economici din judetul Prahova, direct interesati de acest subiect.  

Eveniment aniversar - 25 ANI de invatamant economic universitar la Ploiesti Conferinta internationala „Economia Europeana si Societatea Digitala in Contextul Geopolitic Actual” 16 noiembrie 2017

Cu ocazia implinirii a 25 ANI de invatamant economic universitar la Ploiesti, in contextul evenimentelor aniversare desfasurate cu acest prilej in cadrul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, in data de 16 noiembrie 2017 a avut loc in aula Universitatii, deschiderea conferintei internationale intitulate „ Economia Europeana si Societatea Digitala, in Contextul Geopolitic Actual”.

La acest eveniment de amploare au participat parteneri si colaboratori institutionali ai UPG Ploiesti – reprezentanti ai administratiei publice locale, parlamentari ai Judetului Prahova, numeroase alte institurii si organizatii, parteneri academici din strainatate.

Camera de Comert si Industrie Prahova care desfasoara un traditional si deosebit de activ parteneriat cu UPG Ploiesti – materializat in numeroase si extrem de utile actiuni si evenimente - a fost reprezentata de catre Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte,  care - cu acest prilej - a adresat un cuvant la aniversare colaboratorilor din mediul academic ploiestean.

Vizita in judetul Prahova a reprezentantilor diplomatici ai Tarilor Africane acreditati la Bucuresti - 5 octombrie 2017

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat joi, 5 octombrie 2017, vizita in judetul Prahova a reprezentantilor diplomatici ai Tarilor Africane acreditati la Bucuresti, respectiv din Africa de Sud, Algeria, R.D. Congo, Ghana, Maroc, Madagascar, Senegal, Sudan, Tunisia.

Vizita a avut ca scop explorarea oportunitatilor de colaborare, stabilirea de parteneriate de afaceri si atragerea de turisti straini in judetul Prahova. Astfel, programul profesional a debutat cu o vizita a companiei Confind, investitie privata cu capital integral romanesc, specializata in furnizarea de echipamente si servicii in domeniul petrolului si gazelor naturale. Inaltii oaspeti au participat la o prezentare a companiei si au realizat un tur al halelor de productie.

Cu aceasta ocazie, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a realizat o prezentare a potentialului economic, comercial si turistic al judetului Prahova, cu accent pe investitiile straine provenind din tarile reprezentate in cadrul evenimentului.

A urmat o vizita a Centrului Medical Sanconfind, spital privat modern, care pune la dispozitia pacientilor echipamente si servicii medicale profesionale pentru tratamentul bolilor neurologice, cardiovasculare, dermatologice, reumatice sau ortopedice. 

Vizita E.S. Dl. SAFDAR HAYAT Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucuresti Ploiesti, 6 noiembrie 2017

Luni, 6 noiembrie 2017, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian GOGULESCU a primit vizita E.S. Dl. SAFDAR HAYAT, Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucuresti, care a fost insotit de Dl. Shakaib Rafique, Prim-Secretarul Ambasadei.

Discutiile au vizat colaborari bilaterale, posibilitatea participarii oamenilor de afaceri pakistanezi la targuri si expozitii organizate in judetul Prahova si la Bucuresti, atragerea de investitii pakistaneze precum si oportunitatea organizarii unor misiuni economice reciproce, in cursul anului viitor.


Eveniment cu tema “ Dezvoltarea Municipiului Ploiesti din punct de vedere al opotunitatilor de investitii in sectorul imobiliar ” 28 septembrie 2017

In data de 28 septembrie 2017, Camera de Comert si Industrie Prahova, la initiativa si in colaborare cu Primaria Municipiului Ploiesti, a organizat evenimentul de prezentare a oportunitatilor de afaceri in domeniul imobiliar, cu participarea reprezentantilor companiei cu capital belgian Tractebel Engineering SA.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Dnei. Anne Defourny, Atasat Economic si Comercial al Ambasadei Belgiei pentru regiunea Valona si Bruxelles.

Gazda evenimentului a fost Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, care, impreuna cu Primarul Mun. Ploiesti, Dl. Adrian Florin Dobre, a evidentiat necesitatea si oportunitatea valorificarii numeroaselor terenuri aflate pe teritoriul Mun. Ploiesti si care au apartinut unor societati comerciale care si-au restrans sau restructurat activitatea.

Intalnirea s-a adresat companiilor care dispun de terenuri si constructii pentru eventuale proiecte de dezvoltare, parcurilor industriale, investitorilor si dezvoltatorilor imobiliari din zonele limitrofe ale Municipiului Ploiesti, carora le-a fost prezentata propunerea de parteneriat a firmei Tractebel - important jucator pe piata energiei, a alimentarii cu apa si a proiectelor de infrastructura. Prezentarea ofertei Tractebel a fost sustinuta de Dl. Geoffrey Rezer – Business Development Manager si Dl. Michael Borremans – Product Manager – Rehabilitation Industrial Sites  si a reflectat ideile si propunerile unei eventuale colaborari.

La eveniment au participat 14 reprezentanti din partea a 9 firme, dezvoltatori imobiliari si parcuri industriale.

Participare la aniversarea Zilei Nationale a REPUBLICII TURCIA - 27 octombrie 2017

Cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Turcia si la implinirea a 23 de ani de activitate a Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD, Dl. Aurelian GOGULESCU - Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a participat vineri, 27 octombrie 2017 la activitatile omagiale si cultural-artistice prilejuite de aceste aniversari.

Evenimentul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Ambasadei Republicii Turcia in Romania, cu participarea Excelentei Sale Domnul Osman Koray Ertas.

ASPEN ENERGY SUMMIT 27 septembrie 2017, Centrul de Afaceri « Lumina Verde », Ploiesti Industrial Parc

In data de 27 septembrie 2017, La Centrul de Afaceri « Lumina Verde » din Parcul Industrial Ploiesti, a avut loc Conferinta la nivel inalt ASPEN ENERGY, in organizarea Institutului Aspen Romania, in parteneriat cu CCI Prahova, Consiliul Judetean Prahova, Primaria Municipiului Ploiesti si UPG Ploiesti . Ideea organizarii acestui eveniment la Ploiesti a aparut cu prilejul unei actiuni dedicate sectorului petrolier si organizate la sediul CCI Prahova impreuna cu Institutul Aspen Romania la sfarsitul lunii martie a acestui an. Conferinta ASPEN ENERGY, organizata anual, cu scopul de a se adresa actorilor din domeniul energetic din regiunea Marii Negre si Marii Caspice, a marcat prin editia de anul acesta 160 ani de traditie petroliera prahoveana si romaneasca. Summitul pe energie de la Ploiesti a reunit - ca speakeri - reprezentanti ai guvernelor Republicii Modova si Georgiei, ai Guvernului Romaniei, experti in domeniul energetic – din tara si din strainatate, leaderi ai companiilor din sectorul privat. In deschiderea evenimentului au luat cuvantul dl. Mircea Geoana – Presedintele Institutului Aspen Romania, dl. Adrian Candu – Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, dna. Gratiela Gavrilescu – Viceprim-Ministru, Ministru pentru Mediu, dl. Toma Petcu – Ministrul pentru Energie, iar in calitate de parteneri de organizare – dl. Bogdan Toader – Presedintele Consiliului Judetean Prahova, dl. Adrian Florin Dobre – Primarul Municipiului Ploiesti, dl. Mihai Minescu – Prorector UPG Ploiesti. Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a punctat in cuvantul sau din cadrul remarcilor introductive, o serie de date si cifre cu privire la industria petroliera prahoveana actuala. Evenimentul a fost structurat pe paneluri de discutii in care s-au dezbatut subiecte de mare interes, la zi in problematica energetica : Dezvoltarea unei piete competitive a energiei in Romania si interconectarea pe piata energetica regionala si europeana ; O noua paradigma - securitate, interconectivitate si fezabilitate ; Traditie si inovatie in sectorul energetic din Romania ; Viitorul energiei. In cadrul panelurilor au luat cuvantul urmatorii speakeri : dl. Teodor Melescanu, Ministrul Afacerilor Externe, dl. Octavian Calmic – Ministrul Economiei si Infrastructurii din Republica Moldova, dl. Ilia Eloshvili – Ministrul Energiei din Georgia, dl. Mehmet Ogutcu – Presedinte Global Resources Partnership, Fondator al Bosphorus Energy Club, dl. Nicolae Havrilet – Presedinte ANRE, reprezentantii conducerii unora dintre cele mai puternice companii din sectorul oil& gas si energetic prezente in Romania – Transelectrica , Conpet, Enel Romania, Rafinaria Vega, Enevo Group, Veolia, CEZ Romania.
De asemenea, au participat in cadrul panelurilor experti pe energie din cadrul Departamentului de Stat al SUA si reprezentanti ai Institutului Politehnic din Virginia - SUA. Au fost reprezentate si Asociatia Romana a Concesionarilor Offshore si Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera. Intre personalitatile de marca prezente la acest eveniment, s-au numarat dl. Maros Sefcovic – Vice-Presedinte al Comisiei Europene, Responsabil cu Uniunea Energetica si E.S. dl. Hans Klemm – Ambasadorul SUA in Romania . Participarea la summit a fost deosebit de numeroasa, personalitatilor prezente alaturandu-li-se reprezentantii a peste 70 companii importante din judetul Prahova, precum si un numar mare de ziaristi din presa nationala si locala.

Gala TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2017 3 noiembrie 2017, Sky Center

Camera de Comert si Industrie Prahova o organizat vineri, 3 noiembrie 2017, la Grand Ballroom - Sky Center, cea de-a XXIV-a editie a Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE.

Evenimentul a reprezentat sarbatoarea comunitatii de afaceri prahovene in care au fost  premiate cele mai performante firme, clasificate dupa domenii, subdomenii de activitate si clase de marime.

Gala TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2017  a reunit cca. 500 participanti – reprezentanti ai companiilor laureate in TOP 10, invitati din mediul diplomatic, din administratia centrala si locala, din mediul bancar si din mass-media. In calitate de invitati speciali, au onorat cu prezenta acest eveniment E.S. Dl. Ivo Josipovic – Presedintele Croatiei intre 2010 – 2015 si E.S. Dl. Emil Constantinescu – Presedintele Romaniei intre 1996 – 2000.

Din partea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti au participat ambasadori, insarcinati cu afaceri, consilieri economici si comerciali din 35 tari.

Intre  invitatii de marca prezenti la eveniment s-au numarat: Dl. Dragos Gabriel Zisopol, Deputat – Presedinte al Comunitatii Elene din Romania, care, in calitate de Chestor al Camerei Deputatilor a transmis un mesaj din partea Parlamentului Romaniei, Dna. Rodica Paraschiv – Deputat, Dl. Bogdan Toader, Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Dna. Madalina Lupea – Prefectul Judetului Prahova, Dl. Adrian Florin Dobre – Primarul Municipiului Ploiesti. Alaturi de acestia, au mai participat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Energiei, precum si ai partenerilor institutionali ai CCI Prahova : Prorectorul UPG Ploiesti – Dl. Mihai Minescu, Presedintele Camerei de Comert Marea Britanie – Romania – Dl. Charlie Crocker,  Presedintele Confindustria Romania – Filiala Prahova - Dl. Alfredo Tisocco, Presedintele Asociatiei Circolo Imprenditori Italiani in Romania – Dl. Gaetano Vernarelli,  Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) – Dl. Murat Demiray, Presedintele Patronatului IMM Prahova – Dl. Florin Duma, conducerea CECCAR – Filiala Prahova, conducatori ai institutiilor deconcentrate prahovene, precum Directia Administratiei Finantelor Publice, Directia Regionala a Finantelor Publice, Oficiul Registrului Comertului, Inspectoratul Teritorial de Munca, Biroul Vamal Interior Prahova, Protectia Consumatorilor Prahova, Colegiul Juristilor Prahova.

Firmele laureate prezente la eveniment – fac parte dintre cele 2 749 firme clasate in TOP 10, din cele 5 690 care au indeplinit conditiile de includere in TOP.In Topul National se regasesc 404 firme prahovene (dintr-un total de 12 377 din toate judetele), dintre care 52 se situeaza pe locul 1.

In cadrul Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2017, firmele laureate au primit diplome pentru clasarea in Top 10, dar si trofee pentru Responsabilitatea Sociala a Intreprinderii (30 firme laureate) si pentru performanta feminina in afaceri – “Trofeul Femeia de Afaceri” (27 antreprenoare si manageri generali de firme).

Cu ocazia celebrarii a 160 ani de traditie petroliera prahoveana, CCI Prahova a decernat in cadrul Galei Topul Firmelor Prahovene 2017, firmelor prahovene din domeniul petrolier si domeniile conexe, dar si partenerilor institutionali, o placheta aniversara.

Ceremonia de decernare a diplomelor si trofeelor s-a impletit cu un program artistic realizat in colaborare cu  Teatrul “Toma Caragiu” Ploiesti si Filarmonica “Paul Constantinescu”, dar si cu un dineu de gala.

Conferinta regionala „AFACERI IN SIGURANTA” - 26 septembrie 2017

Grupul interinstitutional Protector Romania, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Prahova  au organizat marti, 26 septembrie 2017, la centrul de evenimente Centrum din Ploiesti, prima editie din seria de conferinta regionale intitulate « Afaceri in Siguranta »

Evenimentul a fost deschis de catre Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, cu un cuvant de bun-venit si cu cateva consideratii legate de potentialul de export al judetului Prahova.

La eveniment au participat  cca. 100 membri ai comunitatii de afaceri din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, respectiv judetele Prahova, Dambovita, Arges, Teleorman, Giurgiu, Calarasi , Ialomita, precum si  reprezentanti ai Directiilor Vamale judetene si ai camerelor de comert din regiune.

Reprezentantii institutiilor reunite in Grupul Protector – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Agentia Nationala de Administrare Fiscala – din cadrul Ministerului Finantelor, Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Serviciul Roman de Informatii - au prezentat teme de interes pentru operatorilor economici implicati in tranzactionarea, comercializarea si furnizarea de produse si servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor restrictii internationale pe anumite destinatii . Prezentarile au vizat problemetica sanctiunilor internationale, a controlului exporturilor de produse militare, controlul operatiunilor cu produse cu dubla utilizare, atributiile ANAF in implementarea sanctiunilor militare, controlul vamal al operatiunilor cu dubla utilizare si militare, implicatii ale sanctiunilor unilaterale asupra operatorilor economici romani.

Vizita de lucru in REPUBLICA ELENA - 19 – 21 octombrie 2017

Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a efectuat in perioada 19 – 21 octombrie 2017 o vizita de lucru in GRECIA , actiune plurivalenta organizata de Primaria Ploiesti, urmare a Acordului de Infratire dintre Municipiul Ploiesti si orasul Aspropyrgos semnat in anul 2016.

Au participat Dl. Adrian Dobre, Primarul Municipiului Ploiesti si Dl. Cristian Ganea, Viceprimar alaturi de o echipa a Primariei si mai multi reprezentanti ai Consiliului Local Ploiesti, o delegatie a Universitatii de Petrol si Gaze precum si Teatrul «Toma Caragiu » si Filarmonica «Paul Constantinescu » din Ploiesti.

Actiunea a avut loc urmare a contactelor multiple si actiunilor stabilite intre cele doua orase privind dezvoltarea unor colaborari continue pe linie institutionala, culturala, academica, sociala, economica si comerciala, cu atat mai mult cu cat orasul Aspropyrgos este situat intr-o zona industrializata in apropierea Atenei, cu specific de petrol si gaze.

Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a avut cu aceasta ocazie o serie de intalniri si discutii de lucru cu reprezentantii conducerilor CCI Atena, CCI Pireu precum si Camera de Comert pentru Micii Industriasi din Atena

Intalnirile din cadrul programului profesional au fost onorate de prezenta Domnului Manuel DONESCU, Consilier Economic in cadrul Ambasadei Romaniei la Atena.


Vizita de lucru in Republica Macedonia 22 – 23 septembrie 2017

In perioada 22 – 23 septembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania, a efectuat o vizita de lucru la Skopje, in Republica Macedonia.

Cu acest prilej, Dl. Aurelian Gogulescu a avut o serie de intalniri oficiale cu reprezentanti ai camerelor de comert si industrie macedonene. Astfel, la sediul Camerei Economice a Macedoniei de Vord-Vest, Dl. Aurelian Gogulescu s-a intalnit cu Dl. Nebi Hoxha, Presedinte, cu Dl. Nagib Fejzi, Vicepresedinte, precum si cu alti membri ai Boardului de Conducere. Discutiile purtate au vizat colaborarile viitoare – organizarea de evenimente comune – inclusiv participarea la targuri si expozitii in Republica Macedonia, respectiv in Romania si stimularea exporturilor reciproce. De asemenea, au mai avut loc discutii cu Presedintele Uniunii Camerelor de Comert din Macedonia, Dl. Antoni Pesev.

Vizita Dnei. Natasha NIKOLOVA, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania Ploiesti, 10 octombrie 2017

Marti, 10 octombrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia la Ploiesti a primit vizita Dnei. Natasha Nikolova, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania.

Intalnirea a avut ca scop realizarea unei mai bune cunoasteri reciproce si discutarea unor oportunitati de cooperare precum si a unor potentiale planuri viitoare.

Au fost discutate aspecte privind stimularea schimburilor comerciale bilaterale,  extinderea activitatii unor companii prahovene pe piata macedoneana, desfasurarea unor proiecte bilaterale in domeniul vini-viticol , constructii si petrol si gaze, dinamizarea activitatii Asociatiei Oraselor Infratite Republica Macedonia – Republica Moldova – Romania, precum si initiative de cooperare culturala. 

Vizita E.S. Dl. Diar NURBINTORO, Ambasadorul Republicii Indonezia in Romania Ploiesti, 20 septembrie 2017

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a primit miercuri, 20 septembrie 2017, vizita E.S. Dl. Diar NURBINTORO, Ambasadorul Republicii Indonezia in Romania, care a fost  insotit de reprezentanti ai Sectiei Economice din cadrul Ambasadei.

Principalul scop al evenimentului a fost promovarea Trade Expo Indonesia 2017, cel mai important targ de comert din Republica Indonezia, ajuns in acest an la cea de-a 32-a editie.       Totodata, vizita Excelentei Sale a vizat o mai buna cunoastere a mediului de afaceri prahovean si identificarea oportunitatilor de colaborare bilaterala.

Au participat reprezentati ai Universitatii de Petrol si Gaze si ai companiilor prahovene care deruleaza sau sunt interesate sa dezvolte afaceri pe piata indoneziana.