E.S. LJUPCO ARSOVSKI, AMBASADORUL REPUBLICII MACEDONIA IN ROMANIA

ALOCUTIUNEA DE SALUT LA JUBILEUL CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE PRAHOVA

Stimate Domnule Prefect, Stimate Domnule Primar,
Stimate Domnule Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova, Consulul Onorific al Republicii Macedonia in Romania
Stimati oameni de afaceri, dragi prieteni si oaspeti, dragi colegi ambasadori acreditati in Romania si un salut special pentru prietenii din Qatar,

Am deosebita cinste si marele privilegiu ca prin intermediul acestor catorva cuvinte sa iau parte la sarbatorirea a 20 de ani –Jubileul Camerei de Comert si Industrie Prahova iar in numele colegilor vreau sa multumesc pentru amabila invitatie de a fi prezent in aceasta zi la Ploiesti.

Perioada de timp - 20 de ani - este un numar relativ. In cele doua decenii care au trecut Camera a desfasurat cu succes in plan intern si international multe activitati fapt care ii justifica existenta. Numarul companiilor, structura construita si logistica toate acestea sunt necesare intr-un sistem contemporan. Membrii Camerei - companiile, fabricile si firmele - reprezinta cu success piata economica ce vorbeste despre performantele sale si despre cunoasterea criteriilor si standardelor din cadrul mondial.

Camera de Comert Prahova cunoaste formula ce duce la succes. Numarul mare de participanti ce vor primi recunoasterea si medalii cuvenite, diplome si trofee la sarbatorirea din aceasta seara a Topului firmelor din Prahova, confirma succesul la care s-a ajuns in ultimii ani.
Aceste distinctii reprezinta un suport pentru activitatile ulterioare, un angajament intru promovarea comertului romanesc dar si un exemplu pentru celalalte companii de a se alatura marii familiii a firmelor de succes-membre ale Camerei de Comert si Industrie Prahova.

Stimati participanti si oaspeti,
plecand de la aceasta baza exclusiv pozitiva, este clar ca exista un unic scop si anume focusarea catre componenta economica. Printr-un climat pozitiv comertul si cooperarea economica devin un camp larg in care se ascund foarte multe posibilitati pentru oamenii de afaceri din toate tarile, de realizare a planurilor de afaceri in domenii de interes comun.
Romania este tara care dupa aderarea la NATO si la Uniunea Europeana a continuat reformele in sistemul de stat, a inceput construirea nenumaratelor obiective capitale, realizand astfel un mare numar de proiecte de infrastructura, unde se cere o si mai mare implicare in partea de construire a drumurilor, podurilor, interventiilor strategice in agricultura, sanatate si educatie.

Trebuie folosit avantajul de stat membru al Uniunii Europene caruia ii stau la dispozitie fonduri de dezvoltare si investitie contemporane. Nu este timp pentru discursuri lungi ci e vremea pentru durabila si eficienta ca unic mod de depasire a crizei financiar-economice in care se afla multe state europene, printre care si Romania.

Romania are potential,are resurse, are stiita.Aceasta o demonstreaza si companiile de success din Prahova care sunt si membre ale acestei Camere ce cu mandrie marcheaza astazi jubileul de 20 ani.

Permiteti-mi ca in incheiere sa pun un accent asupra modului eficace in care actualul presedinte, dl. Aurelian Gogulescu a condus Camera de Comert si Industrie Prahova. Cred si sunt convins ca impartasesc opinia dumneavoastra stimati oameni de afaceri, dragi oaspeti si ambasadori, ca domnul Gogulescu este un profenist, un manager experimentat, un om ce intelege pe deplin problemele mediului de afaceri, un om ce ofera idei si proiecte, un om ce ofera solutii. Sunt sigur ca fiecare ar dori sa aiba langa el un asa om de afaceri, cu o asa personalitate desavarsita.
Camera de Comert si Industrie Prahova are sansa sa il aiba ca presedinte, iar tara mea, Republica Macedonia, drept Consul onorific. Eu, ca ambasador Macedonean in Romania am norocul si placerea sa il am si ca pe un veritabil prieten.
Sincere felicitari, inca si mai mult succes in afaceri si noroc personal, dragul meu prieten Aurelian.