Vizita Dnei. Natasha NIKOLOVA, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania Ploiesti, 10 octombrie 2017 (2)

Marti, 10 octombrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia la Ploiesti a primit vizita Dnei. Natasha Nikolova, Insarcinat cu Afaceri a.i. al Republicii Macedonia in Romania.

Intalnirea a avut ca scop realizarea unei mai bune cunoasteri reciproce si discutarea unor oportunitati de cooperare precum si a unor potentiale planuri viitoare.

Au fost discutate aspecte privind stimularea schimburilor comerciale bilaterale,  extinderea activitatii unor companii prahovene pe piata macedoneana, desfasurarea unor proiecte bilaterale in domeniul vini-viticol , constructii si petrol si gaze, dinamizarea activitatii Asociatiei Oraselor Infratite Republica Macedonia – Republica Moldova – Romania, precum si initiative de cooperare culturala. 

Inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Macedonia la Timisoara 8 septembrie 2017

Vineri, 8 septembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia la Ploiesti, a participat la inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Macedonia la Timisoara.

La acest eveniment a participat Dna. Arta Toci, Ministrul Adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Macedonia,  cat si alti oficiali ai Ministerului si ai Ambasadei Republicii Macedonia la Bucuresti.

De altfel, in aceeasi data – 8 septembrie, a fost si Ziua Nationala a Republicii Macedonia,  in 1991, la acea data fiind proclamata independenta acestei tari.

Consul Onorific a fost numit Dl. Pavel Ernest Dupta. Cu acest prilej, au avut loc intalniri cu conducerea Consiliului Judetean Timis, Prefecturii Timis, Primariei Timisoara, Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, precum si cu reprezentanti ai judetelor Arad si Mehedinti.

Vizita de lucru in Republica Macedonia 9 august 2017

In data de 9 august 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania, a efectuat o vizita la Skopje, in Republica Macedonia.

Cu acest prilej, Dl. Aurelian Gogulescu, a avut o serie de intalniri oficiale la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a fost primit de catre Dna. Arta Toci – Ministrul Adjunct al Afacerior Externe al Republicii Macedonia.

Discutiile purtate cu inaltul oficial macedonean au vizat atat stadiul relatiei bilaterale, precum si viitoare actiuni menite sa dezvolte cooperarea  economico-comerciala romano-macodoneana, dar si colaborarea pe multiple alte planuri – institutional, invatamant, cultura, etc. 

Vizita la Ploiesti a Dlui. Faton Bejta, Insarcinat cu Afaceri al Republicii Macedonia in Romania

Miercuri, 23 august 2017, la Camera de Comert si Industrie Prahova a avut loc o vizita de cunoastere reciproca a Domnului Faton Bejta, Insarcinat cu Afaceri al Republicii Macedonia in Romania.

Inaltul oaspete macedonean a fost primit de catre Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si Consul Onorific al Republicii Macedonia in Romania.

Discutiile purtate cu acest prilej  au vizat atat stadiul relatiei bilaterale, precum si colaborari viitoare in vederea dezvoltarii  relatiilor romano-macedonene pe multiple planuri -  economico-comercial,  dar si institutional, in educatie, cultura, turism, etc.

Vizita de lucru in Republica Macedonia 17 – 19 septembrie 2015

In perioada 17 – 19 septembrie 2015, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova a efectuat o vizita de lucru in Republica Macedonia alaturi de E.S. Dl. Pande Lazarevski, Ambasadorul  Republicii Macedonia la Bucuresti .

Cu aceasta ocazie au avut loc intalniri cu Primul Ministru al Republicii Macedonia, Dl. Nikola Gruevski, cu Ministrul de Finante, Dl. Zoran Stavreski, cu Dl. Viktor Mizo, CEO al Directiei pentru Zonele de Dezvoltare Industriala si Tehnologica din Macedonia, cu alti importanti oficiali. Programul deplasarii a cuprins si numeroase vizite la obiective economice – companii din diverse domenii de activitate, dar si zone destinate viitoarelor investitii.

Vizita a avut ca scop informarea asupra conditiilor de investitii si facilitatilor acordare de statul macedonean investitorilor straini precum si realizarea unui schimb de experienta si intarirea colaborarii bilaterale romano-macedonene, la nivel economic, comercial si institutional.