Camera de Comerț și Industrie Prahova, în colaborare cu Renomia SRBA Insurance Broker și Agra Asigurări au organizat vineri, 16 februarie 2018, un seminar informativ dedicat fermierilor și viticultorilor. La eveniment au participat și reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Prahova și ai Direcției Agricole Prahova.

Seminarul și-a propus să evidențieze necesitatea asigurărilor agricole, astfel încât afacerile din domeniu să poată fi cât mai predictibile, iar rezultatele financiare ale jucătorilor din piață să nu fie afectate de inevitabilele intemperii.

„Înainte de a emite o poliță de asigurare în domeniul agricol, vrem să știm care sunt problemele specifice cu care vă confruntați, pentru a le putea include în polița respectivă. Doar 35% din suprafețele agricole din țara noastră sunt asigurate în momentul de față, iar dacă s-ar asigura și restul prețurile pe care le plăți pentru polițe ar putea scădea la jumătate. Noi ne asumăm serviciile de consultanță la daună și să știți că sunem singurii din România care facem acest lucru”, a precizat Gheorghe Grad, managerul Renomia SRBA Insurance Broker.

După prezentările făcute de către cei doi asigurători, discuțiile au fost interactive, cei prezenți aducând în atenția companiilor de asigurări organizatoare ale evenimentului diferite spețe cu care s-au confruntat de-a lungul timpului, dar și propuneri concrete de îmbunătățire a serviciilor și produselor de asigurare.

Camera de Comerț și Industrie Prahova și Camera de Comerț a Cubei vor să dezvolte relațiile economice în baza unui acord bilateral semnat în anul 2001 și care este valid, a anunțat joi, 15 februarie 2018, Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, cu prilejul vizitei la Ploiești a Ambasadorului Republicii Cuba la București, E.S. Roberto Cesar Hamilton Magana. Acesta a fost însoțit de doi manageri ai companiei Cuba Petroleo, industria petrolieră fiind un sector strategic al economiei țării din America de Sud, delegația cubaneză făcând o vizită și la UPG Ploiești.

„Ne dorim mult să dezvoltăm relațiile economice cu Cuba, mai ales în Prahova, care este inima industriei petroliere din România. La Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, cu care avem relații excelente de colaborare, sunt și patru studenți cubanezi. Județul Prahova a rămas leagănul industriei petroliere din țara noastră, UPG Ploiești fiind unul dintre ambasadorii României în lume, deoarece aici s-au format foarte mulți specialiști care acum lucrează la companii de top pe toate meridianele globului”, a spus Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

„Pentru Cuba, pentru Ambasadă, pentru delegația noastră este o onoare să fim prezenți aici, la Ploiești, în patria petrolului. Este prima mea vizită, în calitate de ambasador, la o Cameră de Comerț din România și, deși auzisem multe lucruri frumoase despre acest județ, trebuie să recunosc că sunt mai mult decât plăcut surprins. Am mandat de la Camera de Comerț și Industrie a Cubei să stimulăm acordul bilateral semnat în 2001, ca să nu rămână doar o semnătură pe hârtie, să-i dăm viață”, a spus Ambasadorul Republicii Cuba la București.

La rândul său, Tania Perez Delgado, reprezentanta companiei Cuba Petroleo, a precizat că “este o onoare că am venit în acest oraș, unde învață și 4 studenți cubanezi. Suntem bucuroși că în sectorul strategic al industriei petroliere avem specialiști care au studiat la Ploiești. Când au aflat că venim la Ploiești ne-au dat fotografii și au transmis salutări cordiale profesorilor și foștilor colegi. Sectorul petrolier este vital în Cuba și-n măsura în care vom dezvolta aceste relații va fi benefic pentru ambele părți”.

Din cele 1750 de firme străine din Prahova, care provin din 82 de țări, la Ploiești activează una cu capital cubanez.

Pro Business, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și Direcția Agricolă Județeană Prahova au organizat in data de 26 ianuarie 2018 conferința "Clusterul Bio Concept Valea Prahovei și rolul acestuia în dezvoltarea agriculturii ecologice. Aportul noilor tehnologii în agricultura ecologică".

La eveniment, deschis de către Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, au fost prezenți antreprenori din diverse domenii de activitate care produc și comercializează produse ecologice, dar și un fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

Clusterul Bio Concept Valea Prahovei s-a constituit având la bază idea dezvoltării agriculturii ecologice. Scopul acestui cluster este de a stimula membrii săi, în special producătorii de produse ecologice, să dezvolte produse inovatoare și să conecteze această activitate în contextul mai larg al bioeconomiei. În prezent, clusterul dispune de o buna prezentare la nivelul județului Prahova, dar și al regiunii Sud-Muntenia.

Domeniile de activitate cele mai reprezentative pentru agricultura ecologică din județul Prahova sunt cultivarea viței de vie, producția de miere de albine, afine, cătină, legume și livezi, ultimele două fiind în stadiul de certificare.

Conferința și-a propus să explice mai bine membrilor clusterului avantajele acestui model de afaceri, dar și să atragă noi membri, nu doar din județul Prahova.

Pricipalele teme abordate au fost:

  • Agricultura ecologică în context național și european –modalități de sprijin pentru operatorii din domeniu
  • Avantajele exportului de produse ecologice
  • Cum conectăm agricultura ecologică la bioeconomie. Aportul noilor tehnologii în agricultura ecologică
  • Prezentarea clusterului Bio Concept Valea Prahovei și a inițiativelor sale de viitor
  • Prezentarea Centrului de Afaceri pentru Export Prahova (CAE).

Proiectul are ca target: firme, camere de comerț, universități, experți IT&C, membrii clusterului „Bio Concept Valea Prahovei”, autorități locale, asociații profesionale și ONG-uri.

72 de start-up-uri din Regiunea Sud Muntenia, care vor crea 144 de noi locuri de muncă, vor fi finanțate cu sume de 34-35 mii de euro fiecare în cadrul proiectului „SMART Start-up – Antreprenoriat inovativ și sustenabil în Sud Muntenia”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Lansarea oficială a proiectului POCU/82/3/7/105848 a avut loc joi, 15 februarie 2018, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, care este partener, alături de OTP Consulting Romania S.R.L., aplicantul fiind Camera de Comerț și Industrie a României.

“Până în prezent, Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost implicată într-un număr de 40 de proiecte, din care 16 pe POSDRU, în perioada 2007-2013. Pe actuala axă POCU, suntem implicați în 4 proiecte, în 3 dintre acestea având calitatea de partener și într-unul de aplicant. Mai derulăm alte două proiecte, unul finanțat de către Guvernul Elveției și altul intitulat Europe Enterprise Network. Sunt extrem de încântat că putem lucra împreună pentru antreprenorii din Prahova”, a precizat, în deschiderea evenimentului, Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Proiectul va fi implementat în Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia și se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni, respectiv 15.01.2018 – 14.01.2021. În județul Prahova, finanțarea va fi acordată exclusiv noilor firme care își vor desfășura activitatea în municipiile Ploiești și Câmpina.

Obiectivul general al proiectului presupune dezvoltarea spiritului antreprenorial și generarea de locuri de muncă și de afaceri cu profil non-agricol în Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, prin formare profesională, dezvoltarea de competențe antreprenoriale și manageriale, precum și sprijin acordat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care doresc să inițieze o activitate independentă în această regiune.

În cadrul acestui proiect, vor beneficia de formare profesională, dezvoltare de competențe antreprenoriale și manageriale un număr de 570 de persoane (din care  285 de angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate și 285 de șomeri și inactivi). Cursurile au durata de 40 de ore, fiecare grupă urmând a avea cel mult 28 de persoane, cu condiția ca din fiecare județ al Regiunii Sud Muntenia să provină minimum 20 de persoane. După eleborarea planului de afaceri, vor fi selectate companiile ce vor fi înființate, clasamentul făcându-se pe baza unui punctaj. În cea de-a treia etapă vor fi finanțate 72 de IMM-uri și vor fi create cel puțin 144 de locuri de muncă, având în vedere că fiecare societate nou-înființată trebuie să creeze minimum două locuri de muncă. 

Vineri, 12 ianuarie 2018, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, a primit vizita Dlui. Athanasios HOUPIS, Secretar General al Primariei Municipiului Aspropyrgos din Grecia.

Intalnirea, desfasurata in contextul semnarii, in cursul anului 2017, a Acordului de Infratire intre Municipiul Ploiesti si Municipiul Aspropyrgos, a avut ca scop aprofundarea relatiilor bilaterale si identificarea unor oportunitati de cooperare in domeniul economic, comercial si investitional, fiind dezbatuta posibilitatea organizarii, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, a unui Forum Economic Romano – Elen in luna mai 2018.

La discutii au mai participat Dl. Deputat Dragos Gabriel Zisopol - Presedintele Uniunii Elene din Romania, Dl. Ioannis MARKOS - Consilier Economic in cadrul Ambasadei Republicii Elene la Bucuresti si Dl. Prof. Dr. Ing. Mihail MINESCU - Prorectorul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti. 

Camera de Comerț și Industrie a României, în parteneriat cu OTP Consulting Romania S.R.L. și Camera de Comerț și Industrie Prahova, organizează în data de 15 februarie 2018 - ora 11.00, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova adresa: strada Cuza Vodă, nr.8, etaj 2, Sala Europa, Municipiul Ploiești, Județul Prahova, Conferința de lansare a activităților proiectului POCU/82/3/7/105848 cu titlul „SMART Start-up – Antreprenoriat inovativ și sustenabil în Sud Muntenia”.

Proiectul este va fi implementat in Regiunea de Dezvoltare Sud-Munteniași se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni, respectiv 15.01.2018 – 14.01.2021.

Obiectivul general al proiectului presupune dezvoltarea spiritului antreprenorial și generarea unui număr crescut de locuri de muncă și de afaceri cu profil non-agricol în Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, prin formare profesională, dezvoltarea de competențe antreprenoriale și manageriale, precum și sprijin acordat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care doresc să inițieze o activitate independentă în această regiune.

În cadrul acestui proiect, vor beneficia de formare profesională, dezvoltare de competențe antreprenoriale și manageriale un număr de 570 de persoane (din care: 285 de angajați inclusiv persoane care desfășoară o activitate și 285 de șomeri și inactivi), vor fi înființate și finanțate 72 de IMM-uri și vor fi create 144 de locuri de muncă.

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020

Camera de Comerț și Industrie a României

Persoana de contact: Cristina Ionescu Tel/fax: 021.319.01.00 Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Camera de Comerț și Industrie Prahova –P2

Persoana de contact: Manuela Diaconu Tel: 0344.40.12.03 Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a primit vineri, 8 decembrie 2017 vizita E.S. Dl. Mile VASIC, Ambasadorul Bosniei si Hertegovina in Romania care a fost insotit de Doamna Tanja Bojovic Simic din cadrul Agentiei de Promovare a Investitiilor Straine din Bosnia si Hertegovina.

Cu aceasta ocazie a fost organizat Seminarul Economic Romania – Bosnia si Hertegovina, la care au participat 10 companii  interesate sa initieze sau sa dezvolte relatii de colaborare cu parteneri din Bosnia si Hertzegovina.

De altfel, scopul evenimentului a fost prezentarea conditiilor de investitii de pe piata Bosniei si Hertzegovina, identificarea oportunitatilor de colaborare bilaterala si stabilirea unui contact direct intre cele doua parti, in vederea stimularii de parteneriate reciproc avantajoase cu antreprenori din Bosnia – Hertegovina.

In cadrul evenimentului a fost transmis si mesajul Doamnei Madalina LUPEA, Prefectul Judetului Prahova, prin purtatorul de cuvant al acestei institutii, care a subliniat importanta intensificariii colaborarii intre cele doua tari, in contextul similitudinii economice si istorice si a vecinatatii geografice.

In perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2018, Dl. Aurelian GOGULESCU, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a efectuat o vizita de lucru in Republica Moldova, cu ocazia expozitiei « Fabricat in Moldova » si a Forumului International de Afaceri de la Cahul.

Din delegatie au mai facut parte Dl. Constantin TRESTIOREANU, Vicepresedintele CCI Prahova precum si reprezentantii mai multor companii romanesti.

Scopul acestui eveniment a fost de a dinamiza relatiile comercial-economice si parteneriatele de afaceri in regiunea Dunarea de Jos si bazinului Marii Negre, precum si, la un nivel mai extins, in cadrul Uniunii Europene si regiunii CEFTA, bucurandu-se de participarea a numerosi antreprenori din Republica Moldova si alte tari unde exista un important potential de cooperare.

Cu aceasta ocazie, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a participat la o serie de intalniri cu reprezentanti ai Camerelor de Comert si altor organizatii similare din : Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Iran si Turcia. A fost discutata posibilitatea stabilirii unor relatii de colaborare, in sensul stimularii schimburilor economice si comerciale si a realizarii de parteneriate intre comunitatile de afaceri din judetul Prahova si tarile respective. 

La invitatia organizatorilor, Camera de Comert si Industrie Prahova a participat la cea de-a 6-a editii a Summit-ului 16 + 1 al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză, organizat la Budapesta in Ungaria, pe data de 27 noiembrie 2017.

Camera de Comert si Industrie Prahova  a fost reprezentata de Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu care a condus delegatia prahoveana formata din 9 oameni de afaceri din urmatoarele domenii de activitate : transport titei prin conducte, productie utilaj industrial, comert general, sisteme de acoperiri galvanice.

Evenimentul a fost onorat de prezenta Domnului Li Keqiang, Premierul R.P. Chineze si a Domnului Viktor Orban, Premierul Ungariei care au reiterat posibilitatile reale de colaborare intre China si tarile din Europa Centrala si de Est.

In cadrul acestei ample manifestari a fost organizat un eveniment de tip Business Matchmaking destinat companiilor mici si mijlocii, din Europa Centrala si de Est si din Republica Populara Chineza, care a vizat consolidarea relatiilor de colaborare economica. Cu ocazia discutiilor, intre firmele prahovene si cele chineze s-au stabilit o serie de contacte si au fost discutate mai multe posibilitati reale de colaborare pentru perioada urmatoare.

 La sfarsitul Forumului, oamenii de afaceri romani au avut o intalnire cu  delegatia oficiala care a reprezentat Romania in cadrul acestui eveniment, condusa de Dl. Paul Stanescu, Vicepremierul Romaniei.

Camera de Comerț și Industrie Prahova este partener al Faxmedia Consulting SRL în proiectul “BUSINESS START (UP) – Mecanism de finanțare a liberei inițiative în Regiunea Sud-Muntenia”, conferința de lansare a acestuia având loc in data de 26 ianuarie 2016, la sediul CCI Prahova, în prezența președintelui Aurelian Gogulescu și a managerului de proiect, George Adrian Dițu. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

“Este un program pe care l-am așteptat cu toții cu foarte mare nerăbdare și sperăm că va fi de mare succes, mai ales în perioada aceasta în care se pune un foarte mare accent pe crearea de noi locuri de muncă”, a precizat președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Cursul gratuit de antreprenoriat din cadrul proiectului se adresează persoanelor fizice, șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă din regiunea Sud-Muntenia, respectiv din județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ialomița.

În cadrul proiectului vor participa la programe de formare 460 de persoane ce doresc înființarea unei afaceri non-agricole în mediul urban. Participanții la programul de formare Competențe antreprenoriale vor primi sprijin pentru elaborarea unor planuri de afaceri, urmând ca 56 dintre acestea să fie selectate pentru finanțare. Aplicanții selectați nu pot deține calitatea de asociat majoritar în structura altor societăți, iar valoarea subvenției este de 34.000 euro/plan de afaceri.

Condițiile minime de înscriere în proiect (care se va derula pe o perioadă de 36 de luni) vizează vârsta minimă de 18 ani; domiciliul sau reședința legală în județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova sau Teleorman; minim studii gimnaziale.

Informații suplimentare pentru înscrierea participanților la cursurile care vor începe în luna martie a.c. se pot găsi pe site-ul Faxmedia Consulting (faxmedia.ro). 

Miercuri, 22 noiembrie 2017, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu a participat la dezbaterea intitulata « Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti », organizata de Primaria Municipiului Ploiesti in colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti si gazduita in Aula Universitatii  ploiestene. Invitat de onoare al evenimentului - personalitatea care a tutelat aceasta dezbatere, a fost E.S. Dl. Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei.

Cu acest prilej, a fost lansat proiectul « Ploiesti – Citadela viitorului ». Au participat parlamentari, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai societatii civile, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar.

In discursul sau , Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa conceptului de ”oraş smart”, despre care a spus că ”are un potenţial uriaş de a transforma cu adevărat România într-o ţară prosperă”. 

Au luat cuvantul Rectorul UPG Ploiesti – Dl. Mihai Pascu Coloja, Primarul Municipiului Ploiesti  -     Dl. Adrian Florin Dobre si Prorectorul UPG Ploiesti - Dl. Mihai Minescu.

In cadrul dezbaterii care a avut loc cu acest prilej, Presedintele CCI Prahova a creionat profilul economic al Municipiului Ploiesti in cateva date sugestive adresand, totodata,  Presedintelui Romaniei o intrebare legata de viitorul smart al orasului Ploiesti, al economiei acestuia,  in perspectiva epuizarii in perspectiva medie a rezervelor de combustibili fosili. Cu acest prilej, Presedintele CCI Prahova a inmanat Presedintelui Romaniei o placheta aniversara cu ocazia marcarii a 160 ani de traditie petroliera prahoveana si romaneasca, precum si monografia CCI Prahova.

Proiectul își propune:  sprijinirea antreprenoriatului în domeniul non-agricol din zonele urbane din regiunea Sud-Muntenia prin creșterea competențelor manageriale și antreprenoriale pentru 450 de persoane și înființarea a 54 de întreprinderi START UP (2 afaceri în fiecare județ al regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) în urma unui concurs care vizează planurile de afaceri depuse spre finanțare și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă.

Prezentare

Luni, 20 noiembrie 2017, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova a participat la o intalnire de lucru cu E.S. Dl. Talal Mansour Alhajeri, Ambasadorul Statului Kuwait in Romania, desfasurata la sediul Ambasadei Statului Kuwait in Romania.

Intalnirea a avut ca principal scop dobandirea unei mai bune cunoasteri reciproce, cu aceasta ocazie avand loc discutii referitoare la potentialul de cooperare bilaterala si identificarea unor posibilitati de colaborare intre companiile prahovene si cele kuweitiene.

S-a discutat totodata perspectiva organizarii, de catre Camera de Comert si Industrie Prahova, a unei misiuni economice in Statul Kuwait, in cursul anului 2018, principalele domenii de activitate vizate fiind cel petrolier si petrochimic, sectoare industriale reprezentative ale economiei prahovene.